På denna webbplats använder vi cookies
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra
{{importantAnnouncement.HeadLine}}
{{importantAnnouncements[0].HeadLine}}
{{importantAnnouncement.HeadLine}}
Uppdaterad: {{importantAnnouncement.LastUpdated}}
Välkommen att se utställningen i ankomsthallen.

Designvärlden befinner sig i en spännande fas med tekniska möjligheter men också stora utmaningar för att skapa ett hållbart samhälle. Crossing borders – Smart design visar svenska designprodukter inom design och digital kommunikation, design och digital produktion samt design för hållbar utveckling

Utställningen är en del av ett samarbete mellan Nationalmuseum och Swedavia. Syftet är att visa konst och design på flygplatser i Sverige. Nationalmuseum har Sveriges största samling av design och konsthantverk. För tillfället är museets huvudbyggnad i Stockholm stängd för renovering och öppnar igen hösten 2018.

Cykelhjälm Corpora Aid, POC Sports

Med den röststyrda appen C.Me och lysdioder på hjälmen kan cyklisten kommunicera en sväng eller inbromsning på samma sätt som bilens blinkers och bromsljus. Om cyklisten skulle bli medvetslös vid en olycka kommunicerar en kraschsensor den geografiska positionen.

Energy Aware Clock, RISE Interactive

Klockan kopplas trådlöst till hemmets elcentral och visar när på dygnet familjen förbrukar mest energi. Gårdagens användning bleknar långsamt bort så att man kan jämföra med dagens. Visualiseringen av elförbrukningen kan bidra till ökad medvetenhet om familjens vanor och medlemmarna kan minska sina ekologiska fotavtryck.