Destination:

Hamburg

Lokal
temperatur

10°

Lokal
tid

10:04

Hamburg

Elbe och Alster, det historiska rådhuset, UNESCO-världsarvet Speicherstadt och Kontorhaus District med Chilehaus, nattlivet på berömda Reeperbahn och Hamburgs traditionella fiskmarknad formar alla bilden av Hamburg, Tysklands gröna stad vid vattnet. I HafenCity hittar du modern arkitektur och det nya landmärket, konserthallen Elbphilharmonie Hamburg. I Hamburg förenas anseende, elegans och modernitet till en global atmosfär som saknar motstycke.

Hitta resa

Hamburg
Reseguiden logo
Hamburgs sightseeingturer

Upptäck det allra bästa med Hamburg genom att lösa ett dagspass till de röda dubbeldäckarna på linje A. Kliv på och av vid vilken av de 28 hållplatserna du vill för att ta en närmare titt på de fantastiska sevärdheterna i den här underbara sjöfartsmetropolen. Det finns även extraturer som skymningsturen eller turen vid floden Elbe, som gör att till och med lokalinvånarna upptäcker nya sidor av Hamburg!

Cap San Diego
Kajplats Überseebrücke

Världens största sjödugliga museilastfartyg! Upptäck och utforska 160 meter sjöfartshistoria och ge dig ut på en lång seglats med hjälp av informationsbroschyren (finns även på engelska). Ta en paus på Bord-Bistro och tillbringa natten på, i stället för vid, floden Elbe – i en av våra passagerarhytter. I det stora utbudet av kvällsarrangemang kan du mycket väl stöta på fartygets kobold ... eller till och med sätta segel med oss! Informationsbroschyren finns på engelska.

Hard Rock Cafe Hamburg
St. Pauli Landungsbrücken 5

Det här är staden som stod värd för tidiga spelningar med Liverpools ursprungliga ”Fab Four” och med Hard Rock Cafe Hamburg visar man ännu en gång att Hamburg har rocken i blodet. Restaurangen ligger nära Elbes flodbank i en av stadens mest historiska byggnader, Landungsbrücken, insmuget i hamnen intill lokala landmärken som Elbetunneln, det gamla magasindistriktet och HafenCity. Hard Rock Cafe Hamburg är ett måste för både lokalbefolkning och besökare.

Restaurant Haerlin
Neuer Jungfernstieg 9–14, 20354 Hamburg

Det finns ett fåtal restauranger i Hamburg med en stjärna i Michelinguiden. Christoph Rüffer står tydligt ut från mängden med sin andra stjärna. Kocken och hans team presenterar moderna och kreativa menyer baserade på klassisk, fransk gourmetcuisine på ståtliga Fairmont Hotel Vier Jahreszeiten. Med färska, säsongsanpassade ingredienser direkt från marknaden och betoning på råvaror av yppersta klass. Miljön är elegant sofistikerad och servicen imponerande med sin balans mellan diskretion och uppmärksamhet.

Mellin Passage
Neuer Wall 13, Hamburg, Tyskland

I den gamla Mellin-arkaden – Hamburgs äldsta, öppna shoppingcenter – får du möjlighet att beundra tak- och fönstermålningarna från förra sekelskiftet. Mellin Passage förbinder Alsterarkaden med den lyxiga shoppinggatan Neuer Wall. Med sina pittoreska takmålningar är shoppingcentret en oväntad skatt för turister ute på shoppingrunda.

Karolinenviertel
Marktstraße, 20357 Hamburg

Färgstark, alternativ, kreativ och lockande – marknadsgatan i Karolinenområdet i Hamburg visar att den kan mäta sig med de stora affärsgatorna och shoppingcentren i hansestaden. Samtidigt är den alltid i en klass för sig! Med sitt enastående läge har Karolinenviertel lyckats bevara sin livfulla bykaraktär: Det lilla kvarteret ligger mitt i Hamburg och gränsar till Messe, Schlachthof och Heiligengeistfeld.

Flygplatsen
Flughafenstraße 1, 22335 Hamburg

Den toppmoderna flygplatsen nära centrala Hamburg erbjuder snabba transferalternativ och smidiga resor till resmål i både Tyskland och andra länder. Nedan har vi samlat en översikt över de viktigaste anknytningarna till allmänna färdmedel samt parkeringssystemet på Hamburgs flygplats: www.hamburg-travel.com/info/directions/hamburg-flights/hamburg-airport/?utm_source=ArrivalGuideEN

Allmänna färdmedel

Spara tid och undvik den stressiga körningen. I Storhamburgområdet går pendeltåg, tunnelbana och ”MetroBus”-bussar vardagar från kl. 05:00 till runt 23:00 med 5–10 minuters mellanrum. Nattetid kompletteras transportnätet med express- och regionbussar. För att minska resebudgeten för besökare till Hamburg finns det flera möjligheter att köpa billigare biljetter för grupp- och dagbiljetter samt Hamburg CARD. Hamburg CARD ger inte bara resor med kollektivtrafik som buss, tåg och hamnfärja (HVV), utan även rabatter till över 150 turistattraktioner!

Arrival Guides Logo