Destination:

Lanzarote

Lokal
temperatur

17°

Lokal
tid

19:45

Lanzarote

Sol, värme och avkoppling är bara början. Över 300 vulkantoppar skapar ett förtrollande månlandskap på "Eldens ö", vars miljöer skiftar i rosa, purpur och okra. Underjordiska grottor, tunnlar och sjöar lockar den mest stillsamme besökare till äventyr. Myten om att ön en gång varit en del av Atlantis känns inte avlägsen. För surfare är Lanzarote dessutom den Kanarieö med de mest perfekta vågorna.

Hitta resa

Lanzarote
Reseguiden logo
Timanfaya Nationalpark
Timanfaya Nationalpark, Lanzarote

Vulkanfältet Timanfaya utnämndes år 1993 till nationalpark av UNESCO. Det 200 km² stora området bjuder på spännande geologiska fenomen och innehåller 180 växttyper. Bara 10 meter ner i jordens innandöme håller temperaturen 600 grader! Timanfaya är ett levande laboratorium för biologisk forskning. Området totalförstördes under upprepade vulkanutbrott år 1730 till 1736 och senare år 1824. En av topparna heter inte oväntat Eldens Berg.

Puerto del Carmen
Puerto del Carmen, Lanzarote

Låga sockerbitshus och över sex kilometer gyllene sandstränder: Välkommen till Lanzarotes turistcentrum. Vattensporter som vindsurfing, dykning och sportfiske är populära här. Utbudet av restauranger, nattliv och shopping är stort. Gott vin och en kvällsrunda på Puerto del Carmens strandpromenad – med en smekande havsbris, ljudet av skratt och det begynnande nattlivet – är en livsbejakande upplevelse.

Casa De La Playa
Calle la Garita 1, Arrieta

På denna populära restaurang precis vid Playa Blanca kan besökare få nyfångad färsk fisk och de bästa traditionella kanariska rätterna. Det är också ett bra val för goda tapas, tillsammans med uppfriskande cocktails och öl. Boquerones fritos rekommenderas starkt.

Mar Azul
Avenida Marítima 42, Yaiza

Om du önskar äta färsk fisk bör du besöka Mar Azul, där en mycket professionell och kunnig personal hjälper dig att välja bland rätterna på den varierade menyn. Det är också perfekt för en romantisk middag, tack vare sitt läge precis vid havet.

Teguise Marknad
Teguise, Lanzarote

I Lanzarotes gamla huvudstad Teguise finns en marknad varje söndag mellan 8.30 och 14.00. Här kan du hitta allt från smycken och målningar till lokala viner.

Handarbets- och konstmarknad i Pueblo Marinero
Pueblo Marinero, Lanzarote

På fredagskvällar är det handarbets- och konstmarknad i Pueblo Marinero. Marknaden är ganska liten, men här kan du hitta en uppsjö av hantverk, konst och andra fynd.

Lanzarote Flygplats
Lanzarote Flygplats, Lanzarote

Lanzarote Flygplats ligger i San Bartolomé. Varje år landar omkring 5,5 miljoner människor här och flygplatsen växer kraftigt. Lokalbussen tar dig in till city och hållplatsen finns utanför ankomsthallen. Det tar mellan 15 och 25 minuter till Arrecife. Därifrån tar man anslutningsbussar till semesterorter som exempelvis Playa del Carmen. Taxis och hyrbilsföretag, som Avis och Europcar, finns tillgängliga på flygplatsen. Undvik taxibilar från andra platser än taxistationen.

Lokaltrafik

Avstånden på ön Lanzarote är inte stora och att ta sig fram med lokalbuss är lätt. Trafiknätet är pålitligt och väl utbyggt. De flesta platser av intresse nås med lokaltrafik och alla orter nås via Arrecife.

Arrival Guides Logo