Gå till innehåll
Destination:

Marmaris

Lokal
temperatur

27°

Lokal
tid

16:32

Marmaris

Marmaris ligger i en vik med kristallklart vatten. Här möter Medelhavet det Egeiska havet och här breder doftande pinjeskogar ut sig längs bergskammarna. Marmaris är ett perfekt resmål för den som både söker sköna dagar på stranden och ett rikt nöjesliv.
Fortet
Hamnen, Marmaris

Det lilla fortet från 1522 har restaurerats och är trevligt att besöka, men det märkvärdigaste är ändå utsikten över Marmaris. Annars innehåller museet en del antika fragment och rostiga medeltida kanoner.

Datçahalvön
Datçahalvön, Marmaris

Vägen över Datçahalvön är en naturupplevelse, med branta berg, raviner och slättland. Datça är en trevlig by cirka 90 kilometer väster om Marmaris och från Körmen norr om Datça går båtar till Bodrum. På lördagsmarknaden i Datça säljs livsmedel, husgeråd, vackra dukar och kläder. För att ta dig hit kan du ta lokalbussen.

Pineapple
Netzel Marina, Marmaris

Den här prestigekrogen besöks mest frekventeras av oljeshejker och kändisar som lagt till med sina yachter i marinan. Maten håller hög klass och priserna är därefter.

O’yes
Kemal Elgin Bul, Marmaris

Det här är den rätta adressen för den som vill äta stora saftiga köttbitar. Menyn är internationell, men den består även av en hel del traditionella turkiska inslag.

Dalaman flygplats
The Dalaman Airport

Dalaman flygplats ligger ungefär 90 kilometer öster om Marmaris. Det finns taxi- och hyrbilsföretag på flygplatsen. Bussar går mellan flygplatsen och Marmaris och avgår i samband med ankommande flyg. www.havas.net Hyrbilar finns tillgängliga dygnet runt. AVIS +90 252 792 51 18 www.avis.com.tr Europcar +90 252 792 54 14 www.europcar.com.tr

Kollektivtrafik

Det enklaste, mest populära och billigaste sättet är att ta sig runt är med en så kallad dolmus. Du kan också ta en minibuss eller stor taxi. Dessa avgår när de är fulla och stannar där du vill. Dolmusen finner du ofta utanför mataffärer eller i centrala Marmaris. Från busstationen Otogar går bussar till andra delar av Turkiet. Det är klokt att beställa plats i förväg och det finns många bolag som trafikerar samma sträcka. Du kan också åka med taxibåtar för att åka till närliggande byar och städer.

Arrival Guides Logo