Destination:

Nice Côte d'Azur

Lokal
temperatur

18°

Lokal
tid

09:59

Nice Côte d'Azur

Grekerna och romarna gjorde det, liksom rika lorder, filmstjärnor, konstnärer och tusentals turister. De skulle bara åka förbi, men blev kvar i Nice och längs Rivieran, några i veckor, andra i månader och år. Fångade av ljuset, hänryckta av dofterna och charmade av smaken från oliver, vin och saftiga grönsaker. Allt detta med tårna i ett turkosblått hav! Ovanpå det har ett Nice Nouveau vuxit fram: en kaxig Medelhavsmetropol med pulserande nattliv, nya vågade hotell och djärva konsthallar. Paradgatan, La Promenade des Anglais, är hela Rivierans Champs-Elsyées.

Hitta resa

Nice Côte d'Azur
Reseguiden logo
Nice Katedral
3 Place Rossetti, Nice

Katedralen är ett mästerverk i barock arkitektur. I katedralens sköna svalka kan man beundra de vackra ornamenten och friserna. Utifrån utgör den färgskimrande kupolens beläggning en vy som har fått känneteckna Nice.

Phoenix Parc Floral de Nice
405 Promenade des Anglais, Nice

Phoenix Parc Floral de Nice är världens största växthus. Sju olika tropiska klimat (fuktigt, med andra ord) på sju hektar, packade med 2500 olika växter. Här kan man flanera i skuggan av ett (nästan) okänt palmträd, titta på en bebishaj, dofta tusen blommor och lyssna på fågelsång - i högtalare.

Le Grand Café de Turin
5 place Garibaldi, Nice

Ett autentiskt sekelskiftesbrasserie med allt vad skaldjursfantasten kan drömma om – främst härliga ostron i stora lass. Utmärkt service som förväntat från en restaurang som denna.

La Reserve de Nice
60 boulevard Franck Pilatte, Nice

La Reserve de Nice erhåller inte bara en Michelin stjärna utan även en fantastisk utsikt över havet och solnedgången över Baie des Anges. Kocken Sébastien Mahuet arbetar med lokalproducerade smakrika grönsaker som ger utsökta smaker till hans kök.

Galeries Lafayette
6 Avenue Jean Médecin, Nice

Det här är Frankrikes Rolls-Royce för varuhus. Här hittar du mycket av de bästa som Frankrike har att erbjuda i form av kläder och souvenirer. Det är centralt beläget - om än lite dolt under sina pelararkader. På första plats att handla på under den stora rean i januari och juli.

Cours Saleya
Cours Saleya, Nice

Cours Saleya är stadens största torg och en historisk mittpunkt. Perfekt för en kaffe eller lunch vilken tid som helst på dagen under det som en gång var Matisses balkong.

Flygplats Nice-Côte d´Azur
Flygplats Nice-Côte d´Azur, Nice

Flygplats Nice-Côte d´Azur ligger 7 km utanför Nice. Flygbussen går var 20:e minut. Med en biljett kan du fortsätta att resa hela dagen inne i Nice. Taxipriser varierar, men en uppdaterad prislista finns på flygplatsens hemsida.

Kollektivtrafik

Buss och spårvagn är ett effektivt fortskaffningsmedel i Nice och längst Rivieran. Du kan använda samma biljett till både bussarna så som spårvagnarna. Tidtabell och karta finns på turistbyrån. Tåg är det bekvämaste, snabbaste sättet att resa längs Rivieran och stationen i Nice ligger på avenue Thier. Därifrån tar det 20 minuter till Cannes och Monaco och 1 timme till Saint Raphaël. Cykel går att hyra hos Nice Alocation Rent och rollerblades går att hyra hos Roller Station.

Arrival Guides Logo