Reseberättelser

Läs Swedavias reseambassadörers berättelser från både kända och mindre kända smultronställen.

Hippie-trädgården Acuerela i Bukarest

Tina berättar om Bukarest

Konstnären, kommunikatören och resebloggaren Tina Axelsson från Uddevalla fick uppdraget som Swedavias reseambassadör och tog med sig pojkvännen Andreas för att utforska Rumäniens huvudstad Bukarest.

Bro i Bristol

Josefine berättar om Bristol

− Som före detta Londonbo var det med stora förväntningar jag och min syster satte oss på planet mot Bristol. Redan från bussfönstret på väg från flygplatsen kunde vi skymta Bristols stolthet; Clifton Suspension Bridge. En hängbro som är lika känd för Bristol som Golden Gatebron är för San Fransisco, säger Josefine Albinsson.

Tallinn

Inger berättar om Tallinn

– När det blev dags för lunch fanns det många trevliga matställen att välja emellan – Hell Hunt där svenskarna bosatta i Tallinn brukar dricka sin fredagsöl, Karja Kelder där min favoriträtt är tortillas fyllda med fetaost eller Mauruse Pubi som är inrett med bokhyllor längs väggarna, säger Inger.

Färggranna fasader i Riga

Jenny berättar om Riga − Lettland

− När höstrusket motats bort med öl och en baltisk tapasbricka på närmsta pittoreska fik, fick vi uppleva en både varm och gästvänlig liten stad, säger Jenny.

Galleria Vittorio Emanuele II

Matilde berättar om Milano – Italien

− Både jag och mamma gillar att planera ordentligt så vi har en plan på vart vi ska gå. För oss blev det mycket fönster-shopping och mycket ätande. Allt är ju så gott och snyggt i denna stad! Att gå runt i modekvarteren och i den otroligt fina shoppinggallerian Galleria Vittorio Emanuele II var också en höjdpunkt, säger Matilde

Birmingham

Isaak berättar om Birmingham – England

– Ett smultronställe i Birminghams är Digbeth Dining Club, en matmarknad inriktad på street food. Där beställde vi både hamburgare och en brasiliansk maträtt som bestod av grillat kött, ris, stekt lök, lite sallad och två olika såser. Båda var goda men särskilt hamburgaren som var något av det godaste jag ätit, berättar Isaak.

wienerschnitzel

Peter berättar om Wien – Österrike

− Jag kan äta wienerschnitzel till frukost och min son är en lika stor schnitzelälskare som jag. När vi landade i Wien möttes vi direkt av stora ljusskyltar med reklam för schnitzlar redan vid bagagebandet på flygplatsen. Resan kunde ju inte börjat bättre, säger Peter.