Destination:

Sankt Petersburg

Lokal
temperatur

10°

Lokal
tid

10:09

Sankt Petersburg

Rysslands kulturella huvudstad S:t Petersburg beskrivs ofta som den mest västerländska staden i landet. Husväggarna riktigt dryper av historia och färgerna, storleken och storslagenheten hos byggnaderna blir nästan för mycket att ta in. Peter den Stores "fönster mot Europa", som såg revolutionen som förändrade världen, håller på att återfå sin kejserliga lyx. Stadens historiska centrum och stora palats, häpnadsväckande museer och fantastiska kyrkor, musik, konst och litteratur utgör dess själ - och festandet en egen livsstil.

Hitta resa

Sankt Petersburg
Reseguiden logo
Palatstorget
Dvortsovaya pl

Palatstorget anses vara stadens ”stora torg” och är ett tydligt exempel på hur olika arkitektoniska stilar kan kombineras på ett genomarbetat och estetiskt tilltalande sätt. Torget är en plats där många händelser av internationellt intresse har ägt rum, exempelvis Blodiga söndagen 1905 och Oktoberrevolutionen 1917. Detta torg kommer att få dig att tappa andan.

Historiska nationalmuseet för religion
14, Pochtamtskaya Street

Idag ställer detta museum ut mer än 250000 objekt. Här finner du både permanenta och temporära utställningar, samt ett unikt museum som reflekterar över mänsklighetens mångfald, enhet och andlighet. Museet integrerar artefakter från flera olika religioner och länder i ett enda utrymme.

Imperial Restaurant
Corinthia Nevskij Palace Hotel, Nevsky Prospekt 57

Hugg in i den goda jazz-brunchbuffén på söndagar 12.30-17.00. "Caviar bar", sushi, ryska specialiteter, fisk, skaldjur och champagne. Genomsnittlig nota: 2100 rubler.

Idiot
Moiki reki nab 82

Källare som är en hyllning till Dostojeksvkij, främst rysk mat.

Gostiny Dvor
Nevskiy prospect 35

Gostiny Dvor (Nevsky) är ett shoppingcentrum från 1700-talet som har restaurerats och fyllts med butiker, många som inte heller gör att du behöver spräcka resebudgeten. Bolshoy Gostiny Dvor är inte bara ett shoppingcentrum utan även ett monument fullt av historia och arkitektur från 1700-talet. Arkitekten heter Jean-Baptiste Vallin de la Mothe. Du finner Gostiny Dvor i S:t Petersburgs historiska hjärta, i kvarteret mellan Nevsky Prospekt (hus nummer 35), Sadovaya Street, Lomonosova street och Perinnaya line.

Eliseev Store
Nevskiy prospect 56

Något som måste ses är matimperiet Yeliseyevsky, fyllt med ljuskronor som glittrar och Art Nouveau. Butiken Eliseev ligger mitt i Nevsky Prospekt och är definitivt den finaste matvarubutiken du någonsin sett. Här finns många dyra delikatesser, men bara butiken är värd ett besök. Butiken byggdes i början av 1900-talet i Art Deco-stil för välbärgade köpmän, Eliseevs bröder. ”Eliseevsky” är välkänt i Ryssland, och både turister och lokalbefolkningen kommer hit för att köpa något för att minnas S:t Petersburg, trots de höga priserna.

Arrival Guides Logo