Upptäck Qatars huvudstad Doha

Den 12 december lyfter det första planet med Qatar Airways från Landvetter till Doha. Här upplever du fascinerande kontraster – allt från öknens lugn till livliga gator i Souq, vackra stränder, gröna parker och lyxhotell. Qatar, med huvudstaden Doha, är ett av Mellanösterns mest spännande länder och lockar både affärsresenärer och nyfikna semesterfirare.

Se och göra   |   Bra att veta

Souq, Doha

Souq Waqif

Vill du uppleva traditionell gatuhandel och lokal arkitektur samtidigt som du fyndar souvernirer? Då är det till Souq Waqif du ska bege dig. Här kan du strosa runt och njuta av både atmosfär och en bit mat. 

Adress:

Souq Waqif, Doha

Skyskrapor i Doha

Doha Corniche

Strandpromenaden sträcker sig längst den halvcirkelformade Doha-bukten och erbjuder en spektakulär vy över staden. Här är det fritt från bilar och perfekt för en joggingtur både morgon och kväll. 

Adress:

Al Corniche Street, Doha

Museum of Islamic Art, Doha

Museum of Islamic Art

En magnifik samling som omfattar fjorton århundraden av hela den islamiska världens finaste konst. Inrymd i en dramatiskt designad byggnad som ligger i Doha Bay är muséet bland världens främsta kulturella sevärdheter. 

Adress:

Ad Dawha, Doha

Webb:

http://www.mia.org.qa/

Skyskrapor i Doha

The Pearl-Qatar

"The pearl" är en spektakulär "sträng" av konstgjorda öar utanför West Bays kust med bostadstorn och villor. Här kan du njuta av fina middagar, utsikt vid strandpromenaden, eleganta kaféer och en mängd lyxiga boutiquer.

Adress:

The Pearl-Qatar, Qatar

Webb:

http://www.thepearlqatar.com/

Ökensafrai i Doha

Ökensafari

Missa inte terrängsafari i öken! Förutom en hisnande tur över sanddynerna finns även möjlighet att rida kamel, pröva på sandboarding och köra fyrhjuling. Avsluta med en grillmiddag under stjärnorna.

Kryssning i Doha

Dhow Cruises

Kryssningar ombord på en traditionell arabisk dhow är en annan väldigt populär upplevelse. Dags- och kvällsutflykter, inklusive mat, kan ordnas via bland annat hotell och lokala researrangörer.

Katara Cultural Village, Doha

Katara Cultural Village

Katara Cultural Village är ett kultur- och fritidsområde vid vattnet vid West Bay. Idealiskt för en avkopplande dag med kultur, underhållning och familjeaktiviteter. Här finns en scen där det hålls konserter och filmfestivaler, kaféer, restauranger och mycket annat. 

Adress:

West Bay Lagoon area of Doha, Doha

Skyskrapor i Doha

City Highlights Tours

En guidad tur runt Doha är perfekt för att få översikt över staden. Lokala researrangörer erbjuder både vanliga stadsrundturer med alla de viktigaste sevärdheterna samt skräddarsydda hop-on hop-off-turer. Turerna anordnas bland annat av Doha bus (länk nedan).

Webb:

http://www.dohabus.com/

Hamad International Airport

Hamad International Airport är den internationella flygplatsen i Doha. Här verkar många flygbolag från hela världen och det finns ett brett utbud av tjänster som bank- och valutaväxling och medicinsk hjälp.

Dohas bussnät förbinder Hamad International Airport med olika destinationer över hela staden och alla bussar avgår från Bus Pavilion som ligger till höger om ankomsthallen.

Adress: 

Hamad International Airport, Doha

Webb: 

https://dohahamadairport.com/

Publik transport

Hyrbil

I Qatar finns många lokala och internationella biluthyrningsföretag. När du hyr bil kommer du behöva visa kreditkortsnummer, pass och ett giltigt körkort från ditt hemland.

Buss

Bussar används inte av turister i särskilt stor utsträckning. Dock är många av bussarna både moderna, rena och har luftkonditionering. Biljettpriset ligger runt 3 QAR till 9 QAR beroende på avståndet.

Taxi

De flesta besökare väljer taxi som transportmedel när de besöker Doha. Karwa taxibilar är allmänt tillgängliga och prisvärda och deras mätare börjar på 4 QAR och kör vid 1,2 QAR per km. För att beställa en taxi, ring +974 4458 8888.

Pass och visum

Som svensk medborgare får du ett gratis visum vid ankomsten till flygplatsen i Qatar. Du får stanna i landet totalt 90 dagar under en 180-dagarsperiod. 

Ditt pass måste vara giltigt i minst sex månader efter hemresan. Provisoriska pass accepteras inte. 

Läs mer om in- och utresebestämmelser här.

Post & telefon

Post

Qatar-posten ger snabb leverans till över 220 länder runt om i världen och det finns postkontor i hela Doha.

Al Azizya

Tel: +974 4458 2193

Öppettid: Sön−tors: 7.00−9.00, Lör: 8.00−11.00, 16.00−19.00

Al Ghuwairiya

Tel: +974 4473 1757

Öppettid: Sön−lör 12.00−24.00

Al Kharthiyat

Tel: +974 44784 026

Öppettid: Sön−torsdag: 7.00−9.00, Lör: 17:00−20.00

Telefon

Landskoden för Qatar är +974. Teleoperatörer Ooredoo och Vodafone erbjuder förbetalda och efterbetalda mobila tjänster. Wi-Fi bredband hotspots finns tillgängliga över hela landet och är lättillgängliga på hotell och offentliga platser.

Apotek

I Doha finns många välfyllda apotek med engelsktalande personal.

Wellcare Pharmacy − Park n Butik

Adress: Park N Shop, Doha

Tel: +974 4416 0546

Wellcare Pharmacy − Safari

Adress: Safari Mall, Doha

Tel: +974 4468 0638

Al Rawdah Pharmacy

Adress: Källa av Centerpoint Ml Al, Doha

Tel: + 974 4452 5410