På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Amsterdam

Dölj karta
Visa karta
  • Spela film
  • Spela film
  • Spela film
Med sina karaktäristiska kanaler (UNESCO världsarv) omgivna av smala, låga och sneda 17-talshus, är Amsterdam utan tvekan en av de charmigaste huvudstäderna i Europa. Med ett rikt kulturliv och ett brett utbud av underhållning, är Amsterdam en fullskalig stad som har lyckats behålla sin småstadskänsla. Amsterdam är också en riktig höjdare för konstälskare, staden är hem för över 50 museer, många av dem kända över hela världen. Bland höjdpunkterna finns Rijksmuseum, Van Gogh Museum och Stedelijk Museum. Det finns mycket mer att uppleva och utforska även för de besökare som redan har sett de vackra kanalerna, upptäckt Jordaan och introducerats till vårt aldrig sinande nattliv. Amsterdam Metropolitan Area erbjuder ett stort utbud av överraskande och ovanliga sevärdheter och landskap.
Avgångar till Amsterdam från Landvetter

Just nu hittar vi inga avgångar. Det kan bero på att det inte finns några direktflyg till din destination just idag. Gå vidare till tidtabellen för att hitta förslag på bästa resväg.

Ovan visas bara direktflyg.
För fullständig tidtabell, klicka här
Se & göra
Stadens fantastiska arkitektur upplevs bäst från en sightseeingbåt på kanalerna. Men Amsterdam är också en perfekt stad att utforska med cykel eller till fots. Följ med på en guidad tur eller gör som Amsterdams invånare och upptäck staden på egen hand. Boka en tur eller utflykt för att upptäcka en sida av Amsterdam som du kanske aldrig hade sett på egen hand. Till exempel är en kanalkryssning ett absolut måste för alla som besöker Amsterdam för första gången. Eller ta en tur utanför staden och upplev det typiska holländska landskapet med väderkvarnar, vallar och välklippta gröna ängar. Strosa genom pittoreska fiskebyar, ta en båttur längs de natursköna vattendragen eller cykla längs dynerna.
Kanalkryssningar
Förutom att det ger en fantastisk bakgrund till stadens historiska centrum, är en båttur på kanalerna ett av de mest minnesvärda sätten att upptäcka staden. Oavsett om det är första gången du besöker Amsterdam eller har varit här många gånger tidigare verkar allt i Amsterdam lite mer magiskt när de ses från en båt. Amsterdams många kanalkryssningsföretag erbjuder i allmänhet en jämn kvalitet och kundservice. Det finns ett antal utgångspunkter i hela staden och guidningen finns på en mängd olika språk. Några av de mest kända operatörerna inkluderar Holland International, Canal Company, Blue Boat, Rederij Kooij, Rederij Plas och Lovers. Om du vill dela upp kanalkryssningen med sightseeing, är "hop-on hop-off" som erbjuds av Canal Bus är ett utmärkt alternativ. Holland International Canal Cruises:
Stadsrundtur Amsterdam Hop On and Hop Off
Sightseeing har aldrig varit så roligt som med dessa framstående bussar, vänlig personal och möjlighet att välja din sightseeing på olika språk. Hoppa på och av hur många gånger du önskar och på vilka hållplatser som du vill och se till att inte missa det bästa som Amsterdam har att erbjuda.
Promenadturer
Med så många intressanta platser inom så nära avstånd från varandra, är Amsterdam en perfekt promenadstad. Ingen annanstans hittar du så många intressanta platser inom radien av en enda kvadratkilometer. Gå en av de olika rundvandringarna, "Mee in Mokum (Amsterdams smeknamn)", eller upptäck områdena utanför Amsterdams centrum på egen hand med hjälp av de promenadrundor som finns att hitta på turistbyråerna.
Mer cykling i Amsterdam
Amsterdam är en av de mest cykelvänliga städerna i världen. Amsterdamborna föds på cyklar, och du kommer att se dem överallt! Tack vare de många cykelvägarna i staden, är pedalkraft allt du behöver för att avslöja stadens pärlor på egen hand, eller som del av en guidad cykeltur.
Last Minute Ticket Shop
Last Minute Ticket Shop (LMTS) säljer biljetter till evenemang i Amsterdam för bara 50% av ordinarie pris! Här erbjuds ett urval av biljetter till konserter, teaterföreställningar och andra evenemang på ett stort antal av Amsterdams arenor varje dag i veckan!
Bra att veta
Flygplats
Amsterdam Airport Schiphol är en modern, effektiv och användarvänlig flygplats. 90 flygbolag flyger från Schiphol tilll mer än 250 destinationer världen över. Det lättaste och billigaste sättet att resa från flygplatsen till Amsterdam är med tåg. Det tar ca 20 minuter till Centralstationen och tåg avgår minst var 15 minut. Tågstationen i Amsterdam Airport Schiphol ligger precis nedanför flygplatsen. Biljetter finns att köpa i NS reception eller i biljettmaskiner. Taxi till centrum kostar ungefär € 42 och kan ta en stund, beroende på trafiken.
Kollektivtrafik
Det är självklart att alla som besöker Amsterdam vill få ut så mycket som möjligt av sin vistelse. Kollektivtrafik är det perfekta sättet att besöka alla attraktioner och samtidigt utforska staden.Besökare som kommer med bil rekommenderas att parkera bilen på P+R platser vid stadens utkanter. (€ 8 / 24 timmar, inkl. max 5 allmänna transportbiljetter) och använda kollektivtrafiken. 16 spårvagnslinjer, 55 busslinjer, 5 (gratis) färjeanslutningar och 4 metrolinjer tar dig till ett brett utbud av destinationer över hela staden. Den bekvämaste biljetten är en GVB 24/48/72/96 OV chipkort. De biljetterna erhåller innehavaren transport på alla GVB linjer, inklusive nattbussarna. Finns på GVB Tickets & Info och turistbyråer. Chaufförer och konduktörer säljer också 1-timmes och 24-timmars engångs-OV chipkort på spårvagnar och bussar.
Taxi
Taxi kan vara praktiskt när du reser till och från flygplatsen, sent på natten när spårvagnarna har slutat gå eller när du är sent ute. Beroende på trafiken under rusningstid kan dock kollektivtrafiken vara det snabbaste alternativet. Bara vinka in en taxi (men observera att taxi-bilar inte får stanna vart som helst), eller ta en från de speciella taxi-hållplatserna nära turistattraktionerna såsom Dam-torget, Leidseplein och Rembrandtplein.
Post
På postkontoret kan du ringa, faxa och köpa kartor och frimärken, utöver de vanliga tjänsterna. Frimärken kan även köpas i de flesta butiker.
Apotek
Apotek (på holländska: apotheek) har vanligtvis öppet måndag till fredag, från 09:00 till 17:30. Nattetid och på helgerna finns det alltid något apotek öppet, de turas om. För att ta reda på vilket apotek som är öppet kan du ringa ett nummer speciellt för apotek (Informatie dienstdoende apotheken):
Telefon
Landsnummer: + 31 Riktnummer: 020
Elektricitet
220 volt
Boka hotell
Boka hotell

Här kan du enkelt boka din hotellvistelse genom vår samarbetspartner booking.com

Boka hyrbil

Boka hyrbilen smidigt och enkelt inför resan.