På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Catania

Dölj karta
Visa karta
  • Spela film
  • Spela film
  • Spela film
Catania är den näst största staden på Sicilien och inramas av vulkanen Etna i väster och det vackra Medelhavet i öster. Det är en livlig stad med barer, caféer, tutande bilar och smala gator. Besökare kan dra sig tillbaka till det svalare klimatet i de omgivande små bergsbyarna eller tar sig en väldoftande simtur i havet.
Avgångar till Catania från Landvetter

Just nu hittar vi inga avgångar. Det kan bero på att det inte finns några direktflyg till din destination just idag. Gå vidare till tidtabellen för att hitta förslag på bästa resväg.

Ovan visas bara direktflyg.
För fullständig tidtabell, klicka här
Se & göra
Catania är en vacker stad som har många vackra, kulturella sevärdheter. Besök Piazza del Duomo, som är med på UNESCO:s världsarvslista, Museo Civico Belliniano eller om du föredrar att vara ute i naturen ta då en buss till Etna, Europas största aktiva vulkan.
Piazza del Duomo
Piazza del Duomo, i hjärtat av Catania, är omgivet av imponerande barockbyggnader. Torget infördes nyligen på UNESCO:s lista över världsarv. Här finns Fontana dell’Elefante, en basaltfontän som är Catanias mest berömda monument.
Basilica Cattedrale Sant’Agata
Vid Piazza del Duomo finns också katedralen Sant’ Agata. Bakom marmorväggar finns den slutliga viloplatsen för stadens skyddshelgon, Agata. Varje februari hålls processioner till hennes ära.
Museo Civico Belliniano
Siciliens mest berömda kompositör är Vincenzo Bellini (1801-1835), som föddes i Catania. Hans operor som Norma, Den okända och Sömngångerskan är berömda över hela världen. Detta museum som tillägnats Vincenzo Bellini sägs vara ett av de trevligaste i Catania.
Teatro Romano & Odeon
Vid Via Vittoria Emanuele finns Catanias bäst bevarade ruiner från den romerska tiden. Den romerska amfiteatern, inklusive gladiatortunnlar och det cirkulära auditorium Odeon ligger bredvid varandra, omgivna av senare byggnader.
Etna
Etna, Europas största vulkan, reser sig ca 3330 meter över havet och är belägen mellan Catania och Taormina. Då den har regelbundna utbrott, det senaste var 2012, är det inte längre tillåtet att besökare bestiger någon utav de fyra kratrarna. Bussar avgår regelbundet från Etna till Catania.
Monastero dei Benedettini
Kom hit för en promenad i de vackra omgivningarna eller en guidad tur i området. Monastero dei Benedettini, från 1500-talet, är en av de största klostrena i Europa och är listad som ett världsarv av UNESCO. Idag finns här en del av universitetet i Catania och det ligger bara 10 minuter från torget vid katedralen.
Teatro Massimo Bellini
Teatro Massimo Bellini är det musikaliska hjärtat i Catania. Olika typer av högklassiga föreställningar som baletter och operor hålls här kontinuerligt och teatern är välbesökt. Om du inte hittar något som tilltalar dig men ändå vill se den vackra insidan av den över 100 år gamla byggnaden, kan du gå på någon av de guidade turerna.
Aci Castello
9 kilometer norr om Catania, vid kusten, ligger den lilla och pittoreska staden Aci Castello. Slottet, som du inte kan missa när du är här, byggdes av normanderna år 1076. Idag är här ett museum för de som är intresserade av dess historia. Staden erbjuder också fantastisk utsikt över havet och dess omgivningar med stränder.
Bra att veta
Catania-Fontanarossa Flygplats
Catanias flygplats, Fontanarossa (CTA), ligger 7 kilometer sydväst om staden och hanterar både inhemska och internationella flygningar. Bussar (AMT Alibus) förbinder flygplatsen till Catanias centrum och avgår var 20 minuter från 05:00 till midnatt. Det finns också flera andra bussbolag, som kör till andra städer på Sicilien, exempelvis Etna Trasporti som kör till Taormina. Resan tar 50 minuter. Sais Autolinee tar resenärer till Palermo på 2 1/2 timme. Bussbiljetter kan köpas på valutaväxlingskontoret eller i tidningskiosken på flygplatsen. En taxi från flygplatsen till staden tar ca 15 minuter. Det finns taxistationer utanför flygplatsen.
Kollektivtrafik
En hyrbil är det bästa sättet om du vill upptäcka Sicilien. Vägnätet är väl underhållet, speciellt de avgiftsbelagda vägarna (autostrade). Att köra i staden Catania kan vara ganska knepigt dock. En majoritet av stadens centrum är för fotgängare och parkeringsplatser är svårt att hitta. Ett alternativ till att köra bil är att resa med tåg från stationen vid Piazza Giovanni XXIII till Messina, Syracuse, Palermo och andra städer. Ett billigare transportmedel är att åka buss – de avgår från depån vid Via d’Amico nära järnvägsstationen. För att ta sig runt i staden, kör bussföretaget AMT ett antal linjer.
Taxi
Taxipriserna varierar och avgiften ökar efter 22:00. Ibland ingår 10% dricks i totalpriset men fråga föraren om det redan är inkluderat i priset. De licensierade taxibilarna är oftast gula eller vita och har en mätare. Radio Taxi Catania + 39 095 330 966 www.radiotaxicatania.org Distefano Taxi:
Post
Postkontoret i Catania ligger på via Etnea 215. Frimärken finns att köpa i tobakskiosker och tobakshandlare markerade med en blå-vit skylt med ”Tabacchi” eller bara ett ”T” på.
Apotek
I de centrala delarna av Catania finns Farmacia Cutelli Fonzo Franca. Det är öppet varje dag i veckan och även sena timmar.
Telefon
Landskod: +39 Riktnummer: 095 (slås även inom Catania) Om du ringer till Italien från utlandet måste du alltid slå nollan i riktnumren (inte utelämna den som är vanligt vid internationell telefoni) ex: +39 095 + numret.
Elektricitet
220 volts AC/50Hz
Boka hotell
Boka hotell

Här kan du enkelt boka din hotellvistelse genom vår samarbetspartner booking.com

Boka hyrbil

Boka hyrbilen smidigt och enkelt inför resan.