På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Köpenhamn

Dölj karta
Visa karta
  • Spela film
  • Spela film
  • Spela film
Köpenhamn har något för alla. Här finner du en häftig blandning av gastronomi i världsklass, vacker arkitektur, prisbelönta designers, rena hamnbad, den unika fristaden Christiania och världens äldsta monarki. Köpenhamn är en relativt kompakt storstad, men ändå en stad i världsklass som älskas och rankas mycket högt av ledande resemagasin och livsstilstidskrifter. Den har titulerats en av de bästa städerna att leva i flera gånger, och det var den första staden i världen som namngavs "cykelstaden" av den International Cycling Union – en titel som de flera hundra cykelkörfälten vittnar om. Omgiven av historiska byggnader, smala svängda gator, pulserande shopping och ett händelserikt nattliv är det lätt att känna sig hemma i den danska huvudstaden.
Avgångar till Köpenhamn från Landvetter

Just nu hittar vi inga avgångar. Det kan bero på att det inte finns några direktflyg till din destination just idag. Gå vidare till tidtabellen för att hitta förslag på bästa resväg.

Ovan visas bara direktflyg.
För fullständig tidtabell, klicka här
Se & göra
Köpenhamn är en gammal stad med historiska byggnader, kungliga slott, vackra parker och hamnar, och attraktioner och gott om aktiviteter för att hålla även den mest ivriga turisten upptagen. Stadskärnan präglas av charmig arkitektur och smala slingrande gator, och de senaste åren har Köpenhamn kompletterat sitt arkitektoniska arv med ny arkitektur i världsklass. Det är lätt att utforska staden och ta sig runt, och många sevärdheter ligger inom gångavstånd från varandra. Kollektivtrafiken i Köpenhamn är fläckfri, och du kan alltid ta en buss eller tunnelbana. Det är också möjligt att hyra en cykel och resa på det danska sättet.
Bad och stränder
I Köpenhamn är du aldrig långt från en strand och under sommaren kan du till och med ta ett dopp vid de centralt belägna hamnpoolerna. Besök till exempel Amager Strandpark, där får du hela 4,6 kilometer vit sandstrand, eller så provar du Islands Brygge i närheten av staden, här finns fem pooler - två av dessa är för barn.
Besök Carlsberg
Upplev magin, lär känna och förstå råvarorna och hantverket bakom Carlsberg, världens mest berömda öl. Under besöket visar Visit Carlsberg hur bryggeriet har blivit det fjärde största i världen. Utställningen innefattar allt från en varumärkesbutik, innergård med kafé, Bar Jacobsen, trädgårdar, konst och fascinerande arkitektur, allt samlat under ett och samma tak i det autentiska Gamle Carlsbergs brygghus. Vi ses på Carlsberg!
Nyhavn
Strosa längs den vackra och färglada hamnen och njut av en drink på kvällen i en av de många lockande restauranger och barer, varav de flesta erbjuder värme och filtar för att göra det mysigt även vid låga temperaturer. Denna vackra syn är något man inte får missa.
Strøget
Börja lära känna Danmarks huvudstad genom att promenera ned för Strøget - Europas längsta gågata kantad med butiker, kaféer och nattliv. Ta en bit mat från en av de mobila matlastbilarna du stöter på och se till att våga dig ut på sidogatorna för att verkligen känna av atmosfären i den gamla staden.
Tivoli
Tivoli kombinerar det bästa av två världar - här finns flertal berg-och dalbana åkattraktioner som lätt kommer att hålla äventyrssökande ockuperade under minst en dag, men samtidigt en bra plats för en avkopplande promenad bland de vackra trädgårdarna. Jul och Halloween är en bra tid att besöka då Tivoli verkligen går in med all kraft med inredningen, som säkert kommer att hjälpa dig att komma in i stämningen.
Christiania
Christiania en del av stadsdelen Christianshavn i Köpenhamn är hem till cirka 800 bofasta invånare som tog över detta övergivna militärkomplex år 1971. Området är uppkallat efter kung Kristian IV och är en "fristaden” som var väldigt kontroversiell i början, men med sin tunga betoning på tolerans, gemenskap och ekologi fick den så småningom erkännande från regeringen.
Den lilla sjöjungfrun (Den Lille Havfrue)
Den lilla sjöjungfrun har blivit Köpenhamns mest kända symbol och ett besök är definitivt värt för att ta en bild. Detta minne av Andersens geni ligger precis intill den historiska fästningen Kastellet, så se till att gå igenom det gröna stjärnformade området på väg tillbaka.
Danskt Arkitektur Center
Dansk Arkitektur Center (DAC) är Danmarks ledande mässplats för ny arkitektur och stadsutveckling och ligger i en gammal lagerlokal vid vattnet. DAC erbjuder varierande utställningar, föredrag, debatter och kulturevenemang. Njut av en lunch i kaféet och besök bokhandeln med det allra finaste urvalet av böcker om arkitektur och design.
Bra att veta
Flygplats
Köpenhamn har det kortaste avståndet i Europa när det kommer till avståndet mellan flyplats och centrum. Det tar bara 12 minuter med tåg från flygplatsen till centralstationen i stadens centrum bredvid Tivoli. Tågen går var 10:e minut. Tågstationen ligger i terminal 3 och tunnelbanestationen är precis ovanför det. Biljetter kan köpas direkt i Terminal 3 från maskinerna från DSB biljettförsäljnings disk.
Kollektivtrafik
Köpenhamns Metro, som har rankats som den bästa i världen under flera år i rad, går mellan flygplatsen och stadens centrum - till nytta för både turister och lokalbefolkning. Det tar bara 15 minuter att ta sig från flygplatsen till Kongens Nytorv i hjärtat av Köpenhamn, men du kan också kliva av vid Christianshavn eller Nørreport eller fortsätta till slutet av raden vid Vanløse. S-tåg För att komma ut till många spännande attraktioner och evenemang i regionen kring Köpenhamn kan du åka regionaltåg, även kallat S-tåg. www.dsb.dk Bussarna är effektiva och bra och har samma prissättning som S-tågen och metro. www.moviatrafik.dk
Taxi
Taxa 4x35 +45 35 35 35 35 Dantaxi +45 70 25 25 25 TaxiNord +45 48 48 48 48
Post
Röda brevlådor finns utspridda över hela staden där du kan lämna dina brev. Postkontoret hittar du på Centralstationen.
Apotek
Steno Apotek Vesterbrogade 6C +45 33 14 82 66 Open 24/7 Nørrebro Apotek v/Majid Sairafianpour Pharmacy Nørrebrogade 8 +45 35 39 83 82 Open daily 8am-8pm
Telefon
Landskod: +45
Elektricitet
220V / 50Hz
Boka hotell
Boka hotell

Här kan du enkelt boka din hotellvistelse genom vår samarbetspartner booking.com

Boka hyrbil

Boka hyrbilen smidigt och enkelt inför resan.