På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Edinburgh

Dölj karta
Visa karta
  • Spela film
  • Spela film
  • Spela film
Edinburgh förtrollar alla. Klippan med det berömda slottet syns var man än befinner sig i staden och påminner besökaren om Skottlands blodiga historia med Braveheart, Mary Queen of Scots och Bonnie Prince Charlie. Här har författare inspirerats till klassiska litterära figurer som Dr. Jekyll och Mr Hyde, Sherlock Holmes och nu senast Harry Potter. Inte konstigt att spökvandringar i de kusliga gränderna är en av stadens stora turistattraktioner!
Avgångar till Edinburgh från Landvetter

Just nu hittar vi inga avgångar. Det kan bero på att det inte finns några direktflyg till din destination just idag. Gå vidare till tidtabellen för att hitta förslag på bästa resväg.

Ovan visas bara direktflyg.
För fullständig tidtabell, klicka här
Se & göra
Edinburgh är en liten och promenadvänlig storstad. Staden med de sju kullarna präglas förstås av Edinburgh Castle som näst efter Towern är Storbritanniens mest besökta turistattraktion. Vid entrén på Castle Esplanade äger den världsberömda festivalen Edinburgh Military Tattoo rum, tre veckor i augusti varje år.
Edinburgh slott
Här finns kronjuvelerna och the Stone of Destiny – de skotska kungarnas kröningssten som 1996 äntligen återbördades till slottet. Edinburgh Castle besöks varje år av en miljon människor. Även om slottets historiska betydelse utgör den starkaste dragningskraften finns en spektakulär bonuseffekt – utsikten över Edinburgh.
Camera Obscura and World of Illusions
Principen om camera obscura har varit känd i över 900 år, men fascinerar fortfarande unga och gamla. På över fem våningar med attraktioner kan du bl.a. krympa dig själv eller stig in i mörkerrummet och spionera på folk på gatan utanför!
The Scotch Whisky Experience
Har man inte tid att åka runt till Skottlands destillerier är The Scotch Whisky Experience det perfekta alternativet. Här får man insupa den skotska whiskyns alla hemligheter, både bokstavligt och bildligt.
Historiska vandringar / spökvandringar
Under ledning av en blek guide i svart mantel får du veta allt om pest, likplundring, krig, uppror och annat sattyg genom århundradena. Det låter möjligen nedslående men populariteten för vandringarna vittnar om motsatsen.
Rosslyn Chapel
Rosslyn Chapel utgör klimax i Dan Browns succébok da Vinci-koden och ruvar även i verkligheten på många spännande mysterier. Ta del av spännande berättelser bakom Rosslyns vackra och utsmyckade sniderier innan du avslutar med en lugn promenad i Roslin Glen.
National Museum of Scotland
National Museum of Scotland är ett riktig familjeäventyr. I dess gallerier kan man se antika egyptiska mumier, skelett av en Tyrannosaurus Rex och prover som samlats in av Charles Darwin. Se deras hemsida för att veta vilken utställning som är aktuell.
Edinburgh Zoo
Utforska över 1 000 olika spännande djur från hela världen. Titta på jättepandor, pingviner och andra vackra fåglar eller delta i några av alla de interaktiva händelser Edinburgh Zoo erbjuder. Missa inte Edinburgh Zoo Gardens inne i parken med alla sina vackra blommor och växter.
Det Skotska Parlamentet
I Holyrood-området längst ned på Royal Mile ligger det skotska parlamentet. Byggnaden har vunnit utmärkelser för sin slående design. Här kan du lära dig om Skottlands politiska historia, titta på live debatter och även förundras över den unika arkitekturen. Om du vill se medlemmarna i det skotska parlamentet debattera live rekommenderas att man bokar i förväg.
Bra att veta
Edinburgh Flygplats
Edinburghs flygplats ligger bara 11 kilometer väster om staden men det tar ändå nästan 25-30 minuter att ta sig till Edinburgh centrum oavsett om man väljer buss, taxi eller hyrbil. Expressbuss nummer 100 går var trettionde minut kvällar och nätter, men under rusningstid går den var tionde minut. Taxipriserna varierar, många av bilarna är handikappanpassade. Bil kan hyras dygnet runt och bokas enklast i förväg.
Kollektivtrafik
Det finns ett antal bussbolag, varav de största är First Edinburgh och Lothian Buses. Sistnämnda kör med de traditionella röda dubbeldäckarna. Eftersom Edinburgh är en liten och ganska kompakt stad, är det oftast gångavstånd till de flesta av destinationerna inne i city. Lothian Buses - Internet: www.lothianbuses.com/index.php First Edinburgh - Internet: www.firstgroup.com/ukbus/scotland_east/
Taxi
Lediga bilar har en tänd lampa på taket. Många företag erbjuder en "Callback service" vilket innebär att taxibolaget ringer upp dig med två ringsignaler och meddelar när taxin står utanför och väntar. City Cabs +44 131 228 1211 Central Radio Taxis +44 131 229 2468
Post
Postkontoret i centrala Edinburgh finns på S:t James Center på östra änden av Princes Street.
Apotek
För att hitta information om dina närmaste apotek, sjukhus och tandläkare ring eller gå in på webbplatsen nedan:
Telefon
Landsnummer: +44 Riktnummer: 0131
Elektricitet
240 volt, trebenade eluttag, adapter behövs.
Boka hotell
Boka hotell

Här kan du enkelt boka din hotellvistelse genom vår samarbetspartner booking.com

Boka hyrbil

Boka hyrbilen smidigt och enkelt inför resan.