På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Genève

Dölj karta
Visa karta
  • Spela film
  • Spela film
  • Spela film
Genève ligger som en glittrande juvel intill Genèvesjön. Allt här andas kvalité, elegans och kosmopolitiskt liv. Staden bubblar av beresta människor, utmärkta restauranger, exklusiva butiker, vackra parker, kulturliv och intressanta museer. Dessutom är Genève rent geografiskt behändigt litet: man kan flanera genom staden på en timme och lätt göra små dagsutflykter till idylliska omgivningar.
Avgångar till Genève från Landvetter

Just nu hittar vi inga avgångar. Det kan bero på att det inte finns några direktflyg till din destination just idag. Gå vidare till tidtabellen för att hitta förslag på bästa resväg.

Ovan visas bara direktflyg.
För fullständig tidtabell, klicka här
Se & göra
Blanka bankpalats och pittoreska restauranger som serverar rykande het fondue och raclette kantar sjön. Genève bjuder på allt från rofyllda promenader bland antikvitetsbutiker i Gamla stan, exklusiv shopping längs lyxiga rue du Rhône till tankeväckande besök på Förenta Nationerna och Röda Korset. Detta är definitivt en liten storstad som ger mersmak.
Jet d´Eau
Jet d’Eau är en av världens högsta vattenfontäner och en välkänd symbol för Genève. Fontänen sprutar ut fem hundra liter vatten per sekund ända upp till 140 meters höjd.
FN-högkvarteret - Palais des Nations
Förenta Nationernas Europahögkvarter ligger i en ståtlig marmorbyggnad omgiven av pastorala parker. Detta är förstås ett måste, och något som är ganska svårt att undvika, i Genève. Är du intresserad av att veta mer kan du boka en guidad tur.
Botaniska Trädgården / Jardin Botanique
Denna fascinerande park och ”levande museum” har 16,000 växtsorter och världens största herbarium. Efter parkens tillkomst i början av 1800-talet har trädgården genomgått en ständig utveckling i både skönhet och kunskap. Herbariearkiven här innehåller mer än 6 miljoner växter.
Place du Bourg-de-four
I hjärtat av Gamla Stan finner du detta charmiga torg med en 1700-talsfontän. Det är här det händer och där människor möts över en kopp kaffe eller drink. Det är även här du finner det populära kaféet La Clémence.
Musée International de la Croix-rouge et du Croissant-rouge
Det här är en unik multimedia-utställning över krig och lidande samt Röda Korsets heroiska insatser runt om i världen.
Blomsterklockan / L´Horloge Fleurie
L’Horloge Fleurie är en gigantisk klocka med en diameter på fem meter, tillverkad av 6,500 blommor, som symbol för Schweiz världsberömda urindustri. Klockan har funnits sedan 1950-talet, och dekorationerna förändras i takt med årstiderna.
Patek Philippe Muséet
Om du är intresserad av klockor bör du besöka detta museum som ställer ut viktiga samlingar av urverk ända från 1500-talet, samt den Genèvebaserade klocktillverkarens bästa skapelser. Det är verkligen på få ställen som den schweiziska passionen för klockor, urverk och tid blir så tydlig som just här.
CERN
CERN, European Organization for Nuclear Research, är världens största partikelfysiklaboratorium. Här kan man upptäcka universums mysterier i ett interaktivt vetenskapscenter.
Bra att veta
Genèves Internationella Flygplats
Genèves Internationella Flygplats ligger cirka 4 kilometer från Genève och är lätt att ta sig till från stadens centrum. "Unireso" har olika typer av transportmedel, som tåg och bussar. En biljett gäller på samtliga. www.unireso.com Tågen tar cirka 6 minuter mellan flygplatsen och Centralstationen i Genève (Cornavin). Buss nummer 10 till Centralstationen tar cirka 15 minuter och biljetten gäller en timme. Stadsbussarna stannar var 8-15 minut för att plocka upp passagerare. Biljetterna kan köpas från biljettautomater och från tågstationen. Notera att Unireso är gratis för alla som anländer med flyg till Genève flygplats. Detta erbjudande är begränsat till 80 minuter räknat från ankomsttiden. Du kan hämta din gratisbiljett från biljettmaskinen vid bagageområdet. När du har anlänt till ditt hotell får du "Geneva Transport Card", ett kort som ger dig gratis tillgång till alla transportmedel i Genève. Det finns gratis transferbussar som transporterar gäster till ett urval av några av de schweiziska hotellen. Besök hemsidan för att se om ditt hotell finns med på listan. Taxi tar cirka 15-30 minuter till centrum och bilarna tar cirka fyra personer. Taxi-phone SA Geneva +41 22 33 141 33 www.taxi-phone.ch AA Genève Central Taxi +41 22 3 202 202 www.geneve-taxi.ch
Kollektivtrafik
Genève har utmärkt lokaltrafik som består av buss, trådbuss, spårvagn, båt och tåg. Nätverket Unireso gör att du smidigt kan använda samma biljett för alla transportmedel. Biljetter kan köpas från biljettautomater, återförsäljare och online. Veckokort och månadskort finns också tillgängliga. Notera att Unireso är gratis för alla som anländer med flyg till Genève flygplats. Detta erbjudande är begränsat till 80 minuter räknat från ankomsttiden. Du kan hämta din gratisbiljett från maskinen vid bagageupphämtningen. När du har anlänt till ditt hotell får du "Geneva Transport Card", ett kort som ger dig gratis tillgång till alla transportmedel i Genève. TPG (Spårvagn och buss) www.tpg.ch TAC (Buss) www.reseau-tac.fr TPN (Buss) www.bustpn.ch SBB (Tåg) www.cff.ch SMGN (Båt)
Taxi
Det är lätt att få tag på taxi i Genève och de är både tillförlitliga och snabba. Dock är taxi ganska dyrt. AA Genève Central Taxi +41 22 3 202 202 www.geneve-taxi.ch Taxi-phone SA Geneva:
Post
Det finns många postkontor runtom i staden. Poste Mont-Blanc:
Apotek
Det finns många apotek runtom i staden. Behöver du SOS-apotekare kan du ringa +41 22 420 64 80. Pharmacie Nouvelle:
Elektricitet
230 Volt, 50 Hz
Telefon
Landskod: +41 Riktnummer: 22 (utifrån) 022 (i staden)
Boka hotell
Boka hotell

Här kan du enkelt boka din hotellvistelse genom vår samarbetspartner booking.com

Boka hyrbil

Boka hyrbilen smidigt och enkelt inför resan.