På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

London

Dölj karta
Visa karta
  • Spela film
  • Spela film
  • Spela film
London är Englands kulturella, politiska och ekonomiska centrum, känt för sina museer och gallerier i världsklass, kungliga palats, fantastiska shopping, teatershower på West End och prisbelönade restauranger. Ska du åka hit? Börja planera din resa här, från bokning av boende till att skapa din perfekta resplan. Oavsett om du vill bo på ett 5-stjärnigt lyxhotell och ta ett glas champagne i London Eye eller hitta ett budgethotell och vandra i någon av Londons vackra parker, kommer du alltid att hitta något som passar din budget här.
Avgångar till London från Landvetter

Just nu hittar vi inga avgångar. Det kan bero på att det inte finns några direktflyg till din destination just idag. Gå vidare till tidtabellen för att hitta förslag på bästa resväg.

Ovan visas bara direktflyg.
För fullständig tidtabell, klicka här
Se & göra
I London finns det mängder av saker att se och göra, från kända attraktioner som London Eye och Towern till fantastiska shoppingmöjligheter, intressanta museer och gallerier, sportevenemang i världsklass och mycket, mycket mer. Läs mer för inspiration och tips om de platser du inte får missa i London. Eftersom listan innehåller sevärdheter som är både med och utan inträde, så behöver din vistelse här inte kosta skjortan!
British Museum
Ett av de största och finaste museerna i världen är British Museum, hem till några av de mest värdefulla historiska skatterna som någonsin existerat. Utställningsobjekt som inte får missas är Rosettastenen, assyriska skatter, mumier från Egypten och museets spektakulära, ljusa ”Great Court”. En ny restaurang har nyligen öppnats i Great Court; en perfekt plats för Afternoon Tea under det majestätiska glastaket. Det finns även gratis guidade turer och guider att dra nytta av på museet.
Madame Tussauds London
Med över 300 vaxdockor, Marvel Super Heroes 4D film och ”Spirit of London Ride” (en åktur med taxi), finns det en hel del underhållning på Madame Tussauds London. De otroligt människoliknande vaxdockorna av kända (och okända) personer är alla höjdpunkter här, med personligheter som One Direction, Madonna, The Queen och Muhammad Ali.
Towern
Towern är en av de mest berömda fästningarna i världen. Detta är även en mystisk plats full av mörka hemligheter, märkliga historier och historiska reliker. Här kan du även beundra de ovärderliga kronjuvelerna, upptäcka det medeltida slottet, besöka det okända Bloody Tower, gå på rundvandring med en Yeoman Warder för att lära dig om avrättningarna som tog plats här och mycket, mycket mer.
Hyde Park
Hyde Park är en stor, grön oas mitt i centrala London. Här finns 4,000 träd, en stor sjö, en äng och vackra blomsterträdgårdar, för att inte tala om alla aktiviteter och events som finns här, bland annat ridning, skridskoåkning, cykling, bad och båtliv. Höjdpunkter i parken värda att hålla utkik efter är Serpentine Bridge, Joy of Life-fontänen, Achilles-statyn, Diana Memorial Fountain och Speaker's Corner.
Naturhistoriska museet
Naturhistoriska museet, med sina hundratals fantastiska utställningar över naturens under, är en av Londons vackraste byggnader och landmärken. Höjdpunkter här innefattar det populära dinosauriegalleriet, blåvals-modellen, Cocoon-centret och andra specialevent och debatter i Darwin Centrets högteknologiska Attenborough Studio, där du har chans till att träffa forskare.
St Paul's Katedral
St Paul's Katedral från 1600-talet på Ludgate Hill är en av Londons mest kända byggnader. Katedralen ritades av Sir Christopher Wren och det var den högsta byggnaden i London till 1962. Använd pekskärmar med multi-mediaguider, eller gå på en guidad tur, för att lära dig mer om den välkända interiören, eller om du känner dig atletisk kan du klättra upp till Whispering Gallery (för att prova akustiken) och vidare till golden Gallery på toppen av katedralen där du kommer att få fantastiska vyer över London. Du kan också gå ned i kryptan där du finner flera minnesmärken för hjältar som Lord Nelson.
Shakespeare’s Globe
Shakespeare’s Globe är en återuppbyggnad av den ursprungliga Globe Theatre, där skalden satte upp några av sina första teatrar. Shakespeare’s Globe ligger bara några hundra meter från den ursprungliga platsen och idag kan man se moderna tolkningar av Shakespeare och helt nya uppsättningar i återuppbyggnaden. Allt detta för enbart £5! Utställningen har audioguider på engelska, franska, tyska, spanska, italienska och japanska. Guidade turer går var trettionde minut.
SEA LIFE London Aquarium
Precis bredvid London Eye ligger SEA LIFE London Aquarium som har en av Europas största samlingar av marint liv från hela världen med bland annat 500 arter, 14 temaområden och två miljoner liter vatten. Utställningen innefattar favoriter som sjöhästar, bläckfisk, zebrahajar och clownfiskar. Detta är en interaktiv utställning där du kan mata stingrockor, se hajar bli matade, se dykutställningar och gå ”under vattnet” i en glastunnel.
Bra att veta
Flygplats - London Heathrow
London Heathrow flygplats är en av de mest trafikerade flygplatserna i världen, med fem terminaler. Det finns olika sätt att resa från flygplatsen Heathrow till din destination. Hotel Hoppa och ´Hotel By Bus´ är två tjänster som transportera resenärer till (och från) lokala och centrala hotell i London med buss. Den snabbaste resan är med tåg via Heathrow Express, som avgår var 15e minut (från cirka 5:00 till 23:45), och tar dig in till centrala London på 15 minuter för £20. Du kan också resa in till centrala London via Heathrow Connect (£9,50), via Piccadilly linjen på Londons tunnelbana, en buss till Victoria Coach Station (£6), buss (£1,40 Oyster / £2,40 kontanter) eller taxi (£50 till £80 i en svart cab).
Flygplats - London Gatwick
London Gatwick Airport är den näst största flygplatsen i Storbritannien (Heathrow flygplats är den största), med två terminaler: nord och syd. Den snabbaste vägen från flygplatsen till centrala London är via Gatwick Express, med tåg som avgår var 15 minut. Direktresan till Victoria Station tar 30 minuter och kostar £19,90. Alternativa resvägar inkluderar att ta First Capital Connect tåget till London Bridge, City Thameslink, Blackfriars, Farringdon eller St Pancras International (£10 till St Pancras), södra tågtrafiken (£19,90 till Victoria Station), buss (£8), Easybus (£2 - online-pris) eller taxi.
Flygplats - London Stansted
London Stansted Airport är den tredje mest trafikerade flygplatsen i Storbritannien, och där många lågprisbolag som kör till Europa och Medelhavsområdet utgår från. På Stansted Express kan du nå Liverpool Street Station på 47 minuter. Tågen går var 15:de minut och resan kostar £23,40. Du kan också resa mellan Stansted flygplats och centrala London med buss, easyBus (£2 - online-pris), National Express (från £5) eller Terravision (från £6). Alternativt boka en mini-cab med 24x7 Stansted – glöm inte: svarta taxibilar kör inte från Stansted (även om de kan ta dig till flygplatsen).
Flygplats - London Luton
London Luton Airport ligger bara 56 kilometer nordväst om centrala London och är en populär bas för lågprisbolagen. En vanlig buss transporterar passagerare från flygplatsen till närmaste station, Luton Airport Parkway, som tar ca 10 minuter. Från stationen kan du ta East Midlands Train eller First Capital Connect till centrala London som tar mellan 21 och 25 minuter (£13.50). Andra alternativ är att ta easyBusB express buss (från £2 - online-pris), den gröna linjen 757 kör till Victoria Coach Station (£17) och Terravision kör till Victoria Coach Station (£15), varje linje stannar vid olika destinationer. En taxiresa till eller från centrala London kostar runt £80.
Flygplats - London City
London City Airport är en enda landningsbana som ligger 9.5 kilometer öster om centrala London och som framförallt har kortare sträckor och affärsflyg. Flygplatsen ligger på Docklands Light Railway, som ansluter till Londons tunnelbana vid Canning Town, Stratford och Bank och använder samma prisstruktur. Bussar går också till flygplatsen, med linje 473 och 474 som ansluter till andra stationer i östra London. Du kan också ta en taxi från taxistationen utanför flygplatsen.
Kollektivtrafik - Buss
Londons bussnät sträcker sig tvärs över huvudstaden och ger en frekvent och tillgänglig service. Om du använder ett Oyster card, kostar en enkelresa £1,40 - du "checkar" bara in när du kliver på bussen och det finns en daglig kostnad på £ 4,40 om du endast använder buss och spårvagn. En enda bussresan kostar £2,40 om du betalar med kontanter. Sjudagars-, en månad och årliga busskort finns också tillgängliga. För att enkelt hitta genom de olika rutterna, ta en guide för centrala London från olika reseinformationskontor på större tunnelbanestationer eller använd ´Transport for London´ reseplanerare online. Det är reducerad service på nattbussar och de flesta turer passerar Trafalgar Square. Alla barn under 16 år reser gratis (ett fotokort måste visas för barn mellan 5-15 år). ´Freedom Pass´ möjliggör för funktionshindrade och äldre passagerare att resa gratis.
Kollektivtrafik - Tunnelbana
Det finns 12 tunnelbanelinjer som kör genom Storlondon som ansluter till Docklands Light Railway (DLR) och det lokala järnvägsnät vid olika punkter. Tunnelbanan kör oftast från 05:00 till midnatt måndag till lördag, med färre tider på söndagar. Planera din rutt genom att plocka upp en gratis tunnelbanekarta från någon tunnelbanestation, eller med hjälp av ”Transport for London” reseplanerare online. Biljettpriser varierar beroende på vilken av Londons sex resezoner som man reser igenom, de är alltid betydligt billigare med ett Oyster card än att köpa en pappersbiljetter. Olika förmåner för barn, studerande, äldre och funktionshindrade resenärer.
Kollektivtrafik - Docklands Light Railway
Docklands Light Railway (DLR) täcker västra London och ansluts med tunnelbanan på Bank, Tower Gateway (Tower Hill), Shadwell, Stratford, Bow, Heron Quays, Canning Town och Canary Wharf. Den ansluter även till Emirates Air Lines linbana på Royal Victoria. Priserna är desamma som för tunnelbanan, och DLR går från 05:30 till 12:30 måndag till lördag och från 07:00 till 23:30 på söndagar. Priserna är desamma som för tunnelbanan, och Oyster och Travelcard innehavare kan använda DLR.
Boka hotell
Boka hotell

Här kan du enkelt boka din hotellvistelse genom vår samarbetspartner booking.com

Boka hyrbil

Boka hyrbilen smidigt och enkelt inför resan.