På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Madrid

Dölj karta
Visa karta
  • Spela film
  • Spela film
  • Spela film
Staden som aldrig sover har måhända lugnat ned sig en aning de senaste åren, men även om barerna numera stänger lite tidigare kan du lita på att feststämningen finns kvar vid alla tider på dygnet, i stora sammanhang som små. När du tröttnar på att umgås kan du ägna några dagar åt Europas främsta konstkilometer.
Avgångar till Madrid från Landvetter

Just nu hittar vi inga avgångar. Det kan bero på att det inte finns några direktflyg till din destination just idag. Gå vidare till tidtabellen för att hitta förslag på bästa resväg.

Ovan visas bara direktflyg.
För fullständig tidtabell, klicka här
Se & göra
Madrid är en underbar stad som verkligen inspirerar till en avslappnad promenad runt de gröna områdena. Folk är glada och det finns imponerande byggnader, lummiga parker och pittoreska gator i överflöd. Kultur är närvarande överallt här och du behöver inte vara superintresserad av historia för att uppskatta arkitekturen historiens vingslag.
Real Madrid
Real Madrid är en professionell fotbollsklubb baserad i stadion Santiago Bernabeu i Madrid. Real Madrid anses vara en av de bästa fotbollsklubbarna i världen, och de har vunnit ett imponerande antal titlar, både i Spanien och utomlands. Stadion Santiago Bernabeu invigdes år 1947 och kan ta emot mer än 85 000 åskådare. Tre gånger har European Cup-finaler spelats här.
Flamenco
Madrid är en stad känd över hela världen för sina utmärkta Flamencoföreställningar, och den populära dansen kan ses i flera krogar och barer runt om i staden. Njut av en trerätters middag och efter middagen, dröm dig bort till den magiska showen. Flamenco är inte bara en dans utan också sången och musiken till vilken dansen utförs. Den har sitt ursprung i Andalusien och är mest känd för sång ackompanjerat av gitarr och komplexa tekniker av fotstampningar och handklappningar och användningen av kastanjetter. Det bästa stället att gå för Flamenco är "Corral de la Moreria". De är kända för sin Flamenco och serverar även en god middag.
De Tre Stora Museerna
Madrids tre stora konstmuseer ligger inom kort gångavstånd från varandra och utgör en fantastisk exposé över västerländsk konsthistoria. Faktum är att vart och ett av dem är så stort att trippelbiljetten Paseo del Arte kan tyckas vara en inbjudan till utmattning – men när man besökt ett av de tre har man resten av året på sig att beta av de andra två.
Prado
Prado är det mest kända. Under de snart två århundraden som gått sedan öppnandet har museets samlingar vuxit, men de mest kända verken i detta överdåd av mästerverk ingick i den ursprungliga samlingen: Goya och Velázquez, Tizian, Rubens och inte minst Bosch.
Thyssen-Bornemisza
Thyssen-Bornemisza kompletterar Thyssen Prado och Reina Sofia med exempelvis holländskt 1600-talsmåleri, impressionism, rysk konstruktivism och popkonst.
Reina Sofia
Reina Sofia ligger i en enorm sjukhusbyggnad från mitten av 1700-talet som senare utrustats med iögonfallande utvändiga hisschakt i glas och stål. Samlingen består till största delen av spansk 1900-talskonst – det mest berömda verket är utan tvekan Picassos Guernica.
Palacio Real
Madrids kungliga slott är en pampig skapelse från år 1764, byggd för att ersätta Alcázarslottet som brunnit ned trettio år tidigare. Besökare har tillträde till nästan hela slottet med tillhörande rustkammare och apotek.
El Escorial
Klostret San Lorenzo de El Escorial ligger cirka 50 kilometer nordväst om Madrid. Det grundades av Felipe II och byggdes för att fira segern i slaget vid San Quintin. Arbetet påbörjades år 1563 och blev klart år 1584. Dess läge sägs ha fastställts på inrådan av astrologer, läkare, filosofer, teologer och arkitekter. El Escorial byggdes på idén att bibehålla symmetri och åtstramning, och samtidigt visa kronans makt i Spanien. Det har många monument, såsom tjänstekvarteren, drottningens kvarter och prinsens hus.
Bra att veta
Barajas - Flygplats
Madrids flygplats Barajas ligger drygt tio kilometer nordost om staden. Billigaste sättet att ta sig till Madrid är via metro, linje 8 går till Nuevos Ministerios. Restid 30 minuter. Med taxi kostar det mer på nätter och på söndagar och tar 30-60 minuter. För hyrbil: Enterprises rent-a-car www.enterprise.es
Kollektivtrafik
Madrids metro består av 16 linjer som väl täcker staden och dess förorter. Metron är dessutom det effektivaste sättet att ta sig runt och går mellan 06:00 och 02:00 alla dagar. Bussnätet EMT består av ett hundratal linjer, bl a en användbar “cirkelrutt” (bussarna är märkta C). Bussar går mellan 06:00 och 23:30 alla dagar. Nattbusslinjer utgår från Plaza de Cibeles.
Taxi
Lediga bilar har skylten “Libre” i framrutan och en grön lampa på taket. Radio-Taxi Asociación Gremial +34 914 475 180 Radio-Taxi Independiente +34 914 051 213 Teletaxi +34 913 712 131
Post
De flesta postkontor är öppna måndag-fredag 08:30-20:30 och lördag 09:30-13:00. Huvudpostkontoret vid Plaza de Cibeles håller öppet till 21:30 veckodagar och 08:30-14:00 lördagar.
Apotek
Alla apotek har en lista eller en skylt med jourapotek i fönstret, det apotek som ligger närmast är markerat. Två apotek har ständig jour: Farmacia Central (tar ej kreditkort) Paseo Santa María De La Cabeza 64, Madrid +34 914 730 672 Farmacia Lastra (tar kreditkort) Conde de Peñalver 27, Madrid +34 914 024 301
Telefon
Landsnummer: +34 Riktnummer: 91 (slås även inom Madrid)
Elektricitet
220 volt (125 volt förekommer i en del äldre byggnader)
Boka hotell
Boka hotell

Här kan du enkelt boka din hotellvistelse genom vår samarbetspartner booking.com

Boka hyrbil

Boka hyrbilen smidigt och enkelt inför resan.