På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Manchester

Dölj karta
Visa karta
  • Spela film
  • Spela film
  • Spela film
Manchester är inte bara fotboll och rock n’roll – även om dessa inslag fortfarande förhöjer upplevelsen av vistelsen. Idag har Manchester så mycket mer att erbjuda. Missa inte stadsdelar som Northern Quarter, Castlefield och Gay Village - här ligger coola barer och butiker vägg i vägg.
Avgångar till Manchester från Landvetter

Just nu hittar vi inga avgångar. Det kan bero på att det inte finns några direktflyg till din destination just idag. Gå vidare till tidtabellen för att hitta förslag på bästa resväg.

Ovan visas bara direktflyg.
För fullständig tidtabell, klicka här
Se & göra
Känt för sina musikala band, The Hollies, The Bee Gees, New Order, Oasis, Simply Red, Badly Drawn Boy och många fler, kommer Manchester populära musikscen inte lämna någon besviken. En av stadens största musikevenemang är "In The City", en fem dagars mässa som lockar över 500 osignerade artister. In The City hjälpte både Radiohead och Coldplay att lanseras. Det kan vara bitter rivalitet, men kärleken till spelet förenar Manchesters fotbollsfans. Det är Manchester City, Manchester United, liksom Bolton och Wigan. Alla lag förser regionen med högsta fotbollskvalitet och underhållning. Ta en tur till The Etihad Stadium och Old Trafford, eller försök få tag på en biljett och se en match live - du kommer inte ångra det. Atmosfären är spännade, både på stadion och runt om i hela staden.
Fotboll
Om du lyckats få tag på en av de cirka 74 000 biljetterna för att se Manchester United på Old Trafford får du garanterat bra underhållning oavsett vilket lag du hejar på. Ett annat alternativ är att se Manchester City på arenan Etihad Stadium tidigare kallad City of Manchester Stadium.
China Town
Manchesters kinesiska stadsdel är en av de största i Europa. Kinesiska toppkrogar ligger sida vid sida med riktiga syltor. Här hittar du även koreanska, thailändska och indonesiska krogar och butiker.
National Football Museum
Manchester som är en självklar fotbollsstad är naturligtvis också hem till världens största fotbollsmuseum. Över sex våningar visas drama, historia, skicklighet, stil och passion, allt såklart med spelet i fokus.
Whitworth Art Gallery
Detta galleri, som ligger i anslutning till Manchester Universitets campus, visar en stor samling av historisk och modern konst. Det har tillfälliga utställningar med jämna mellanrum och det håller den permanenta samlingen levande.
Flecky Bennett's Manchester Ghost Walk
Krydda din stadspromenad och gå med på en spökvandring. Skådespelare kommer under 75 minuter att testa dina nerver i de mörka gränderna i Manchester.
Castlefield
Området Castlefield är en historisk attraktion du inte bör missa. Detta är stadens romerska och industriella hjärta. Det finns mycket att se och göra här. Besök Castlefield Conservation Area och det romerska fortet, Museum of Science and Industry (MOSI) och The Castlefield Gallery. Du hittar också massor av restauranger och barer.
Kanalkryssning
Ett annorlunda sätt att se Manchester på är från vattnet. Kryssa längs Manchesters kanaler och se de viktigaste sevärdheterna i staden medan du äter din middag eller sippar på en drink.
Heaton Park
För en dag utomhus, är den stadsägda Heaton Park ett bra alternativ. Här hittar du massor av familjeaktiviteter så som ett djurcentrum, spårvagnsmuseum, bowling, en golfbana, segling och ridning. Om du inte har tagit med dig en picknick-korg finns det caféer som löser det problemet.
Bra att veta
Flygplats
Den internationella flygplatsen ligger 16 kilometer söder om staden. Flygplatsen har en kombinerad tåg- och busstation som trafikerar Manchester samt övriga landet. Tåg till Manchester Piccadilly tar 20 minuter. Flygbussarna till Manchester går varje halvtimme. En taxiresa till stadskärnan tar 25 minuter.
Kollektivtrafik
I Manchester tar man sig fram med buss, tåg eller spårvagn (Metrolink). För en turist är det enklast och billigast att lösa en så kallad Day Saver Ticket, som ger fria resor inom staden, köp biljetten ombord. Den största av stadens tre järnvägsstationer heter Manchester Piccadilly och ligger på Fairfield Street, härifrån går tågen till London.
Taxi
Taxibilar som är licensierade av kommunen är de typiskt engelska stora svarta bilarna. När taxiskylten lyser är taxin ledig. Man ger i allmänhet taxichaufförer tio procent dricks. Var beredda på att betala kontant. Vissa bilar accepterar kreditkort, men det är bäst att bekräfta detta innan du börjar din resa.
Post
Manchester Post Office ligger på 26 Spring Gardens. Därutöver finns ett tjugotal postkontor, öppna mån - fre 09.00-17.30, lör 09.00 - 12.00.
Apotek
Apoteken är i regel öppna mellan 09.00 och 18.00. Inga apotek är öppna dygnet runt men det finns ett journummer man alltid kan ringa:
Telefon
Landskod: +44 Riktnummer: 0161
Elektricitet
240 V, 50 Hz
Boka hotell
Boka hotell

Här kan du enkelt boka din hotellvistelse genom vår samarbetspartner booking.com

Boka hyrbil

Boka hyrbilen smidigt och enkelt inför resan.