På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

München

Dölj karta
Visa karta
  • Spela film
  • Spela film
  • Spela film
I München samsas exklusiv shopping, paradgator och monumentala byggnader med läderbyxor, brassmusik och rustika ölhus. Besökaren kan starta dagen på ett enkelt hak med fläsklägg och surkål och avsluta i ett gourmettempel med vita linnedukar. Dessutom bor Tysklands gladaste invånare här.
Avgångar till München från Landvetter

Just nu hittar vi inga avgångar. Det kan bero på att det inte finns några direktflyg till din destination just idag. Gå vidare till tidtabellen för att hitta förslag på bästa resväg.

Ovan visas bara direktflyg.
För fullständig tidtabell, klicka här
Se & göra
München förknippas med populära Oktoberfest och Hofbräuhaus, olympiska områden samt Faschingkarnevalen. München har även ett internationellt rykte om sig att vara en metropol för både konst och kultur. Dess musikscen sträcker sig från klassiskt till jazz och pop och dess många museer visar upp imponerande utställningar.
Die Residenz
Detta omfattande residens var hem för Wittelsbachdynastin fram till 1918 och är en av Europas mest prestigefyllda palats. I byggnaden hittar du Residenzmuseet och Schatzkammer (Skattkammaren). Detta är den perfekta platsen för barn att få återuppleva fyra århundraden av kunglig kultur. Missa inte parken Hofgarten på Odeonsplatz nära Die Residenz, det är en av de vackraste renässansträdgårdarna norr om Alperna, och en fridfull oas med en magnifik utsikt över Theatinerkirche.
Schloss Nymphenburg
Detta imponerande barockpalats väster om München uppfördes som sommarbostad åt de bayerska furstarna. Huvudbyggnaden inrymmer numera ett museum. I den stora parken finns ett antal mindre byggnader och paviljonger och ett exotiskt växthus med kafé. Ludwig II, ”Sagokungen”, föddes i detta slott . Hans mest kända slott, Neuschwanstein , hittar du vid foten av Alperna och även det är en utmärkt dagsutflykt.
Deutsches Museum
Detta är världens största museum för teknik och vetenskap, beläget på floden Isar i München. Här kan du hitta allt från gruvteknik till astrologi, med mängder av ursprungliga historiska artekfakter såsom den första dieselmotorn. Det finns en stor testverkstad och de erbjuder även turer för barn. Det finns två annex: ett i Schleissheim norr om München, tillägnat flygplan och ett i Theresienhöhe som visar upp alla typer av landtransport. Det senaste tillskottet till huvudmuseet är ZNT, centrum för nano- och bioteknik.
Oktoberfest
Den stora festen börjar alltid i mitten på september och håller därefter på i 16 dagar. Festivalen öppnar näst sista lördagen i september månad och avslutas första söndagen i oktober. München Theresienwiese förvandlas till något som skulle kunna vara världens största nöjesfält. Oktoberfest, eller ”Wiesn” som tyskarna kallar den, är en ölfestival utan dess like, men festivalen erbjuder även försäljning och spännande aktiviteter. År 2010 firade festivalen 200 år. Missa inte Bayern och Hall of Fame på kullen ovanför Theresienwiese. Det byggdes mellan 1843 – 1853 och fick i uppdrag av Ludwig I av Bayern att hedra berömda och framstående bayrare.
Altes Rathaus
Det gamla rådhuset är ett elegant exempel på bayersk och gotisk stil på östra sidan av Marienplatz. Inne i tornet hittar du Toy Museet.
Gop Varieté Theater München
Konst, artisteri, humor och spektakularitet. Dessa är de fyra ledorden och de främsta skälen till att besöka GOP Varieté Teatern. Teatern bjuder på fenomenala scenuppträdanden och kulinariska läckerheter som serveras i Restaurang Leander eller i teaterns salonger. Blandningen blir till en komposition som tilltalar alla sinnen. Showtider: onsdag 20.00 torsdag 20.00 fredag 17.30 och 21.00 lördag 17.00 och 20.30 söndag 15.00 och 18.30
Pinakotheken (Art Museum)
I Alte-, Neue- och Moderne Pinakhothek hittar man konst från i stort sett varje århundrade. Det gamla Pinakhotheket omfattar medeltiden till slutet på rokokoperioden (Brügel, Dürer, Raphael, Rubens och Rembrandt). De lite senare europeiska mästarna (Monet, Manet, Cézanne, Gauguin och Van Gogh) hänger i den nya sektionen. Det moderna Pinakhotheket uppvisar klassiska verk av Kandinsky, Klee och Picasso, dessutom kan du bekanta dig med 100 år av design och arkitektur.
Englischer Garten
I över 200 år har den Engelska Trädgården varit en favoritplats för gamla och unga och inte minst för en promenad med barnvagnen. Med sina 373 hektar (9 000 tunnland) av grönskande ängar och inbjudande uteserveringar sträcker sig detta fritidsparadis från Prinzregentenstrasse till München Freimann.
Bra att veta
Flygplats
Münchens flygplats ligger cirka 40 kilometer norr om staden och det snabbaste sättet att ta sig in till stan är med pendeltåg (S8 eller S1), som tar cirka 35-40 minuter till Hauptbahnhof. Linje S1 börjar gå klockan 03.45 på natten/morgonen och därefter går det ett tåg var tjugonde minut fram till klockan 23.25. S8´s första avgång på dygnet är klockan 03.18 och även denna går var tjugonde minut fram till klockan 00.38. Flygbussen går var tjugonde minut från Hauptbahnhof (Busbahnhof, Arnulfstrasse) och tar cirka 40 minuter ut till flygplatsen. Dock så kan det ta upp emot två timmar enkel väg om man väljer att åka med flygbussen i rusningstrafik, då den åker via den hårt trafikerade motorvägen. Dygnets första buss avgår klockan 05.10 och går fram till 19.50. De första avgångarna på Münchens flygplats avgår klockan 06.20 och den sista går klockan 21.40. en taxi kostar cirka SEK 600:-.
Internet Café
Coffe Fellows Adress: +49 89 59 94 68 18 Internet: www.coffee-fellows.de
Kollektivtrafik
Det finns ett väl utvecklat nätverk av tunnelbanor, pendeltåg och bussar på och omkring Marienplatz och Karlsplatz/Stchus. Med täta avgångar och snabba linjer tar du dig lättare fram med den kommunala trafiken än med bil. Du kan köpa ett dagskort att färdas med i kommunaltrafiken: Dagskort för hela MVV (Münchner Verkehrs- och Tarifverbund) kostar cirka SEK 100:- Dagskort för de centralaste delarna kostar cirka SEK 55:- För cirka SEK 90:- kan du även köpa Münchenkortet som ger dig rabatt på vissa hotell, museum och i en del affärer. På detta kort får du även resa obegränsat inom de centrala delarna av staden för en dag.
Taxi
Alla registrerade taxiförare har ett numrera identitetskort som de ska visa upp för sina passagerare. Taxi München EG Telefon: +49 89 21 61 0 Internet: www.taxi-muenchen.de IsarFunk. Telefon: +49 89 45 05 40 Internet: www.isarfunk.de
Post
Frimärken kan köpas i automater och på postkontor, liksom i vissa kiosker. Huvudpostkontoret hittar du på:
Telefon
Landskod: +49 Riktnummer: 89
Elektricitet
220 volt
Boka hotell
Boka hotell

Här kan du enkelt boka din hotellvistelse genom vår samarbetspartner booking.com

Boka hyrbil

Boka hyrbilen smidigt och enkelt inför resan.