På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Nice Côte d'Azur

Dölj karta
Visa karta
  • Spela film
  • Spela film
  • Spela film
Grekerna och romarna gjorde det, liksom rika lorder, filmstjärnor, konstnärer och tusentals turister. De skulle bara åka förbi, men blev kvar i Nice och längs Rivieran, några i veckor, andra i månader och år. Fångade av ljuset, hänryckta av dofterna och charmade av smaken från oliver, vin och saftiga grönsaker. Allt detta med tårna i ett turkosblått hav! Ovanpå det har ett Nice Nouveau vuxit fram: en kaxig Medelhavsmetropol med pulserande nattliv, nya vågade hotell och djärva konsthallar. Paradgatan, La Promenade des Anglais, är hela Rivierans Champs-Elsyées.
Avgångar till Nice Côte d'Azur från Landvetter

Just nu hittar vi inga avgångar. Det kan bero på att det inte finns några direktflyg till din destination just idag. Gå vidare till tidtabellen för att hitta förslag på bästa resväg.

Ovan visas bara direktflyg.
För fullständig tidtabell, klicka här
Se & göra
Världen avundas fransmännens livskvalitet, fransmännen avundas Rivierabornas liv i paradiset- Nice förbinder det bästa av båda världar. Här hittar man de små provencalska torgen där man gärna spenderar timmar över en kopp kaffe, men också erkända museer, parker och katedraler. På med promenadskorna!
Nice Katedral
Katedralen är ett mästerverk i barock arkitektur. I katedralens sköna svalka kan man beundra de vackra ornamenten och friserna. Utifrån utgör den färgskimrande kupolens beläggning en vy som har fått känneteckna Nice.
Phoenix Parc Floral de Nice
Phoenix Parc Floral de Nice är världens största växthus. Sju olika tropiska klimat (fuktigt, med andra ord) på sju hektar, packade med 2500 olika växter. Här kan man flanera i skuggan av ett (nästan) okänt palmträd, titta på en bebishaj, dofta tusen blommor och lyssna på fågelsång - i högtalare.
Musée National Marc-Chagall
Den ryskfödde mästermålaren Chagall tillhörde skaran av Rivierans adoptivbarn. Museet uppfördes i samråd med konstnären själv på temat biblisk konst. Muséet har ofta återkommande utställningar med judisk konst.
Moderna Museet
Nice vill hävda sig som ett centrum för popkonst. I denna imponerande byggnad kan man beundra Nice stora, lokala konstnärer som Ben och Niki de Sainte Phalle. Den senare har donerat 170 av sin verk men här finns också verk av Andy Warhol, Picasso m.fl.
Musée Matisse
Tyvärr får man inse att man inte kommer att hitta Matisse storverk här. De finns alla i USA. Däremot ges en klar bild över målargeniets utveckling, från ungdomens sjuksäng till graven bakom museet. Efter ett besök kan du promenera omkring i målarens spår och jämföra ljus mellan tavlorna. Dessutom är den ockraröda villan vacker i sig.
Russian Orthodox Cathedral
Russian Orthodox Cathedral är en av de pråligaste ryska kyrkorna väster om den gamla järnridån. På tsarernas tid var det nämligen inga fattiglappar som slog runt på Rivierans kasinon intill sena lördagskvällen. På söndagen gick de hit. Tänk på att ha korrekt klädsel vid besöket.
Villa Arson
Villa Arson är ett centrum för samtidskonst i Nice – för att inte säga konst i realtid. Detta är både en konstskola och utställningscentrum, ofta med elever eller före detta elever. De har även performance-art.
Cours Saleya
Cours Saleya är stadens största torg och en historisk mittpunkt. Perfekt för en kaffe eller lunch vilken tid som helst på dagen under det som en gång var Matisses balkong.
Bra att veta
Flygplats Nice-Côte d´Azur
Flygplats Nice-Côte d´Azur ligger 7 km utanför Nice. Flygbussen går var 20:e minut. Med en biljett kan du fortsätta att resa hela dagen inne i Nice. Taxipriser varierar, men en uppdaterad prislista finns på flygplatsens hemsida.
Kollektivtrafik
Buss och spårvagn är ett effektivt fortskaffningsmedel i Nice och längst rivieran. Du kan använda samma biljett till både bussarna så som spårvagnarna. Tidtabell och karta finns på turistbyrån. Tåg är det bekvämaste, snabbaste sättet att resa längs Rivieran och stationen i Nice ligger på avenue Thier. Därifrån tar det 20 minuter till Cannes och Monaco och 1 timme till Saint Raphaël. Cykel går att hyra hos Nice Alocation Rent och rollerblades går att hyra hos Roller Station.
Båtbussar
Från Saint-Tropez går bullriga, men trevliga båtbussar till och från Saint-Maxime. Saint-Raphael +33 4 94 95 17 46 Bateaux Verts:
Taxi
Taxi är lediga när hela taxilampan på taket lyser. Taxistation finns tex vid Hotel Méridien på promenade des Anglais. Fyra personer accepteras inte alltid – eller mot extra avgift, liksom bagage. Central Taxi Riviera:
Postkontor
Postkontoren är oftast öppna måndag-fredag från 08:00-19:00 och lördagar från 08:00-mitt på dagen. Huvudpostkontor:
Apotek
Apotek heter Pharmacie och markeras med upplyst grönt kors. Är det stängt finns i regel en hänvisning på dörren till närmaste öppna kollega, dag som natt. Dygnet runt-apotek finns på: 7, rue Masséna +33 49 38 77 894 66, avenue J. Médecin +33 49 36 25 444
Elektricitet
220 volt/50Hz
Telefon
Landsnummer: +33 Riktnummer: 0493
Boka hotell
Boka hotell

Här kan du enkelt boka din hotellvistelse genom vår samarbetspartner booking.com

Boka hyrbil

Boka hyrbilen smidigt och enkelt inför resan.