På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Phuket

Dölj karta
Visa karta
  • Spela film
  • Spela film
  • Spela film
Välkommen till paradiset! Phuket har alla de rätta ingredienserna omgivet av klarblått vatten, palmkantade stränder med mjuk, ren sand, ett pulserande nattliv och de mest omfattande menyerna. Under flera år har Phuket toppat opinionsundersökningarna som ett semesterparadis och i en senare undersökning valde läsarna av ett resemagasin Phuket före Bali och Cebu. Lägg ihop allt detta med de mest välkomnande människorna i världen och det är lätt att förstå varför resenärer älskar det.
Avgångar till Phuket från Landvetter

Just nu hittar vi inga avgångar. Det kan bero på att det inte finns några direktflyg till din destination just idag. Gå vidare till tidtabellen för att hitta förslag på bästa resväg.

Ovan visas bara direktflyg.
För fullständig tidtabell, klicka här
Se & göra
Underbara vita stränder, det blåaste vattnet som du har sett och snorkla är som att simma i ett akvarium. Det här är stället att slappna av och bara njuta av tillvaron. Dyk, gå på ett spa centra eller upplev elefantvandring i djungeln, det finns alltid något att göra!
Dagsutflykt till Phi Phi Island
Det här är en av de bästa utflykterna från Phuket och tar en hel dag. Du åker på morgonen och utflykten inkluderar besök till ö grottor, en tur med en båt som har glasbotten, snorkling utanför ön och en del tid på Phi Phi Island där vissa arrangörer åker till Maya, platsen för filmen "The Beach". Besök webbsidan för mer information.
Phang-nga och Khai Nai Islands
Ta en speedboat till Phang-Nga och Khai Nai-öarna eller upptäck flora och fauna på Panak Island och de fantastiska kalkstensbergen vid Hong Island. Den här turen erbjuder dig också ett besök till TAPU Island (James Bond Island), Talu Cave, fiskebyn Ban Tak Dad och landskapet av mangroveskogar.
Hälsovårdscentra
Se till att du går till ett riktigt hälsovårdscentra och inte till ett hotell som bestämt sig för att lägga till "spa" till sitt namn. Priserna varierar beroende på behandling, thailändsk massage eller hela behandlingspaket prissätts enligt antalet valda alternativ. Det bästa på ön är nog Hideaway, där ett paket inkluderar bastu, jacuzzi, oljemassage och thaimassage. Du kommer att vara avslappnad i flera dagar efteråt!
Phuket Fantasea
Detta är en kulturell temapark med en extravagant show. Ett fantastisk temakomplex fyllt med aktiviteter såsom karnevaler och en Las Vegas-stil teatershow. Showen börjar kl. 21.00. Om du bokat middag och show se till att anlända före kl. 18.30.
Elephant Trekking
Njut av elefantvandringar ute i djungeln. Ta med myggnät eller spray för att värja dig från olika flygande insekter. Se hemsida för mer information och information om priser, etc.
Adventurer Rafting
Den här utflykten i södra Thailands lummiga Phang Nga-provins tar dig med på en fartfylld tur längs bergsfloder kantade med skog. Var beredd på att bli blöt! Besök deras hemsida för mer information om olika paketresor.
Scuba Diving
Prova-på-dyk under ledning av en certifierad PADI instruktör. Endagskursen omfattar basinstruktioner i andningsteknik, signaler och säkerhet innan du dyker i det klara vattnet.
Anthem Wake Park
Anthem Wake Park är den första wakeboardparken i hela Asien. Känn adrenalinet rusar samtidigt som du försöker, eller lyckas, att åka wakeboard på en sötvattensjö i vacker omgivning.
Bra att veta
Phuket International Airport
Phuket International Airport ligger på norra sidan så om du inte tänkt bo på lyxhotell i detta område behöver du ta dig till mitten av öns hotell i Patong, Karon och Kata. Med taxi till Surin tar det ca 30 minuter, till Patong ca 40 minuter, Karon och Katas stränder runt 50 minuter. Bussen till Phuket Town tar en timme. Själva flygplatsen är lätt att ta sig igenom och så pass liten att du kan hämta bagage snabbt och enkelt. Det går regelbundna flygningar till Phuket bara från Bangkokvarav tre av dessa operatörer är enkla flygbolag. Phuket är också internationellt tillgängligt till och från Hong Kong, Singapore, Incheon (Sydkorea) och Kuala Lumpur. Det är även möjligt att flyga från Koh Samui till Phuket med Bangkok Airways. När du väl har kommit fram finns det ett antal sätt att nå ditt hotell. Naturligtvis finns det massor av människor utanför terminalbyggnaden som erbjuder hjälp - mot en avgift. Taxibilar med taxameter finns, men inte så många. De står till höger när du kommer ut från ankomstbyggnaden. Till vänster när du kommer ut från ankomsthallen finns det 8-sitsiga minibussar som tar dig till ditt hotell, men det innebär stopp vid alla andras hotell också. Det finns också en flygbuss men den går endast till Phuket Town Bus Terminal. Den gör stopp på vägen men inte på någon av kustorterna. Restiden är en timme från flygplatsen till Phuket Town.
Kollektivtrafik
Den mest använda "taxin " är de klarröda tuk tuksen. Dessa är inte de 4-sits varianter som finns i Bangkok, utan rymmer cirka 6-8 personer. Till skillnad från taxi med taxameter ordnar man ett pris på förhand. Det finns klarblå bussar med öppna sidor. Det finns inga riktiga scheman men om du ser en och vill hoppa på så vinka för det finns ingen riktig busshållplats.
Bil och motorcykeluthyrning och bilkörning i Phuket
Det är vänstertrafik i Thailand och alla de stora biluthyrarna har kontor på flygplatsen och ett internationellt körkort krävs. Det finns biluthyrare omedelbart utanför ankomsthallen med skyltar som erbjuder bilar till billigare priser. Jeepar finns att hyra men se till att du ser bilen innan du betalar, vissa har varit med ett tag. Då du kör i Thailand se upp för motorcyklar som kör om på insidan och/eller i kurvor. Kör lite långsammare och håll alltid ett öga i sidospeglarna.
Apotek
Det finns större apotekskedjor såsom Boots (Central Festival) och Watsons. Enskilda apotek ligger i de flesta orter i de större shoppingområdena.
Post
Postkontoren är öppna kl. 8.30-16.30 men se till att din post är där till kl. 15.30 annars ligger det där tills nästa dag. Huvudkontoret i Patong är på Beach Road och i Phuket Town på Montri Road. Det finns även postkontor i många av de större butikerna och stormarknaderna. Leta efter diskar med namnen på kurirbolag, du kan nämligen skicka med thailändska posttjänsten från dessa diskar.
Telefon
Landskod: + 66 Riktnummer: 076 Kom ihåg att ett riktnummer behövs även när du är inom den staden du vill ringa. Så om du ringer från Patong till Phuket behöver du fortfarande slå 076.
Elektricitet
220V, 50 Hz. De vanliga uttagen är platta tvåstiftsuttag, men det finns några thailändska apparater som har ett tredje runt stift. Många hotell, särskilt de äldre, har endast tvåstiftsuttag så ta gärna med en adapter.
Boka hotell
Boka hotell

Här kan du enkelt boka din hotellvistelse genom vår samarbetspartner booking.com

Boka hyrbil

Boka hyrbilen smidigt och enkelt inför resan.