På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Rom

Dölj karta
Visa karta
  • Spela film
  • Spela film
  • Spela film
Den eviga staden har lockat besökare till sig i över 2 000 år och är fortfarande en av de mest storslagna och romantiska städerna i världen. Här finns grandiosa attraktioner sida vid sida med livligt kvartersliv. Det ljuva livet koncentrerat – det är bara att plocka ut russinen ur kakan. Italiensk designershopping, krämig glass, skummande cappuccino och utsökta viner är bara några av dem!
Avgångar till Rom från Landvetter

Just nu hittar vi inga avgångar. Det kan bero på att det inte finns några direktflyg till din destination just idag. Gå vidare till tidtabellen för att hitta förslag på bästa resväg.

Ovan visas bara direktflyg.
För fullständig tidtabell, klicka här
Se & göra
Varken Aten, Istanbul, London eller New York har fler högklassiga sevärdheter än Rom. Att gå längs Via del Fori Imperiali ned mot Colosseum får även de mest bortskämda och shoppingsugna tonåringar att tappa andan. Ändå är det bara en bråkdel av vad staden har att visa upp. Förutom det romerska arvet finns här även medeltida kvarter, utsökt planerade torg, färgstarka marknader och så klart Vatikanen och Sankt Peterskyrkan. Här är några exempel på andra kända måsten när du är i Rom.
The Keats-Shelley House
Tillägnad åt Keats, Shelley och Byron, de romantiska poeterna som levde i Rom och tragisk dog unga. Detta charmiga och historiska hus uppvisar flera rum, med värdefulla böcker och reliker, däribland Keats sovrum. Här finns också en souvenirshop, en inledande dokumentär spelas upp och en rymlig terrass.
Casa di Goethe
Från 1786 till 1788, levde den store poeten Johann Wolfgang Von Goethe (1749-1832) med andra tyska konstnärer i Roms centrum. Idag, hedrar och minns museumet Casa di Goethe sin kända gäst och hans Italienska resa med utställningar och kulturella evenemang.
Citysightseeing
Från Trevi fontänen till Colosseum, Rom är en av de få städer på jorden som kan erbjuda och hänföra med ett så stort utbud av sevärdher. En utflykt på City Sightseeings distinkta röda bussar är ett utmärkt sätt att för första gången upptäcka denna fantastiska stad. Uppfyll dina förväntningar och se de flesta viktiga sevärdheterna på ett tidsbesparande sätt. Kliv på och upptäck Rom på ett nytt sätt.
Rafael i Villa Farnesina
Villa Farnesina, är ansedd som en av den italienska renässansens mest magnifika byggnader. Byggd av Baldassare Peruzzi för den rike bankiren Agostino Chigi, även kallad för "il Magnifico".Köpmannen från Siena levde ett fantastiskt liv och som renässanens köpman iscensatte han pomp och ståt för att underhålla artister, poeter, och adelsmän med storslagna banketter. Insidan är rikligt dekorerad med fresker av stora och kända konstnärer som Rafael, Sebastiano del Piombo, Giovanni Antonio Bazzi, mer känd som Sodoma, och naturligtvis även Peruzzi.
Segway Italy Tours
Utforska Italiens mest vackra Konststäder med unika Ecovänliga Sightseeingturer. Ni hör berättelser om städer och lokalbefolkningen, från 2500 år sedan till idag. Upptäck gömda skatter, glid genom Historia & Konst med Segways guidade turer. Förklaringar på upp till 10 språk. Rom- Turin- Padova- Neapel- Bari- Taranto- Lecce- Florens- Pisa
What A Life Tours
What A Life Tours är dagliga researrangörer som är specialiserade på organiserade reseguider kring Vatikanen, framförda på 4 olika språk. De är även auktoriserade av Vatikanen att direkt hoppa över alla köer till många sevärdheter vilket gör besöket mer bekvämt och njutbart.
Segway Tours
Turer i Rom med Segway. Ett roligt sätt att uppleva Roms underverk med familj och vänner. Välj mellan en Segwaytur på Colosseum och Forum, Baroque Rom och Vatikanstaten, Rom på en dag, Rom på natten eller skapa din egen personliga tur.
Colosseum
Colosseum är en av de mest imponerande sevärdheterna i Rom och en av världens mest kända arenor. Här kunde man få se allt från gladiatorspel och teater till avrättningar och strider mellan vilda djur och många människor och djur fick här sätta livet till. Kejsar Vespasianus började bygget som slutfördes av hans son Titus. Byggnaden stod klar år 80 e.Kr.. Invigningsfesten pågick i hundra dagar och ca 9 000 djur och 2 000 gladiatorer miste livet under tillställningen. Som mest fick här plats 87 000 åskådare.
Bra att veta
Leonardo da Vinci - Flygplats
Roms huvudflygplats, Leonardo da Vinci, ligger i Fiumicino, 30 kilometer (18,5 miles) från staden. Det finns flera olika sätt att ta sig in till centrum från flygplatsen: Leonardo Express Leonardo Express är ett expresståg som avgår varje halvtimme i vardera riktning och förbinder stationen Roma Termini med Fiumicino flygplats. Biljetter kan köpas på resebyråer, i biljettdisken och på hemsidan, www.trenitalia.com. Tåg Du kan nå Rom med direkttåg till järnvägsstationen Termini. Metro Metro FM1 förbinder flygplatsen med regioner som Fara Sabina, Orte och Poggio Mirteto. Observera att Metron inte stannar på centralstationen Termini. Terravision Shuttle Bus Denna buss tar du dig till centralstationen Termini. Stadens näst största flygplats, Ciampino, ligger 12 km syd-sydost om centrala Rom och betjänas huvudsakligen av lågprisflygbolag. Bussar Några av lågprisbolagen har egna bussar. Bussar avgår regelbundet från den närliggande tunnelbanestationen Anagnina. Taxi En taxiresa från flygplatsen till centrala Rom tar 20 minuter.
International Medical Center
En snabb och högkvalitativ sjukvårdsservice som gör hembesök sedan 1984. 24 h medicinsk hjälp av läkare, barnläkare, gynekolog, kirurg, ortoped och tandläkare. Enligt överenskommelse så hjälper de dig med specialister, undersökningar och vård på privat klink. Hälsa är det viktigaste och du kommer att tas hand om.
Lokaltrafik
Termini station är utgångspunkten för Roms kollektivtrafik. De lokala buss- och spårvagnsbolaget heter ATAC. Alla biljetter måste förköpas i ATAC-automater, tidningsstånd eller biljettautomater i tunnelbanan. Tunnelbanan går fram till midnatt. Därefter tar nattbussarna vid och stannar vid stationer markerade med ett ”N”. Det finns också olika typer av dagskort som gäller för 1, 3 eller 7 dagar. Dessa är giltiga på all kollektivtrafik.
Taxi
Taxistationer finns utplacerade i stadskärnan och turister är rekommenderade att bara använda de lincensierade gula och vita taxibilarna. En extra summa debiteras för resväskor per antal vid transport till och från flygplatsen, nattrafik samt på helgdagar och söndagar. Det är billigare att stoppa en bil på gatan eller vid taxistationer än att ringa och beställa. Att lämna fem till tio procent dricks är brukligt.
Post
Postkontoren har i allmänhet öppet måndag-fredag 09:00-14:30 och lördag 09:30-13:00. Frimärken finns att köpa i tobakskiosker och tobakshandlare markerade med en blå-vit skylt med ”Tabacchi” eller bara ett ”T” på.
Apotek
Apoteken i Rom har en grön skylt med ett kors på. De är öppna måndag-fredag ​​08:30-13:00 och 15:30-19:00. På Via Nazionale 228, Via Arenula 73 och Piazza Barberini finns apotek som är öppna nattetid.
Telefon
Landsnummer +39 Riktnummer Rom: 06 (slås även inom Rom) Om du ringer till Italien från utlandet måste du alltid slå nollan i riktnumren (inte utelämna den som är vanligt vid internationell telefoni) ex: +39 06 + numret
Elektricitet
220 volt
Boka hotell
Boka hotell

Här kan du enkelt boka din hotellvistelse genom vår samarbetspartner booking.com

Boka hyrbil

Boka hyrbilen smidigt och enkelt inför resan.