På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Skopje

Dölj karta
Visa karta
  • Spela film
  • Spela film
  • Spela film
Skopje är runt om i världen känt som Moder Teresas födelseplats, och hon skulle vara stolt över det trevliga, gästvänliga bemötande som Skopjeborna visar sina besökare. Skopje har blommat upp och blivit en livlig stad och ett spännande turistmål. De tidigare oroligheterna på Balkan är idag ett minne blott.
Avgångar till Skopje från Landvetter

Just nu hittar vi inga avgångar. Det kan bero på att det inte finns några direktflyg till din destination just idag. Gå vidare till tidtabellen för att hitta förslag på bästa resväg.

Ovan visas bara direktflyg.
För fullständig tidtabell, klicka här
Se & göra
Skopje har blommat upp och blivit en livlig stad och ett spännande turistmål. Adresserna i Skopje kan vara lite förvirrande. Det är oftast bara gatunamnen som anges eftersom det i regel inte finns några nummer. Om en byggnad har ett nummer anges detta efter gatunamnet.
Museum of Macedonia
Museum of Macedonia är ett museum med imponerande utställningar från olika historiska perioder, bl.a. en etnografisk utställning med kläddräkter och modeller av traditionella hus.
Sveti Spas (holy Savior Church)
Sveti Spas är en liten men magnifik kyrka, byggd på 16-talet och är beläget öster om Kale. I den västra delen av byggnaden finns ett galleri för kvinnor. Kyrkan är känd för Altardelen, gjord av valnötsträd, av bröderna Marko och Peter Filipovski och Makarie.
Mustafa Pascha-moskén
Mustafa Pascha-moskén är en spektakulär struktur med anor från 1492 som är belägen i Old Bazaar i Skopje. Det här är den största och mest överdådiga moskén i Skopje.
Gamla Marknaden
Old Bazaar är en livlig, surrande marknad som än i dag är full av små hantverksstånd med skräddare, skomakare och filttillverkare precis som i gamla tider.
Moder Teresas Staty
Moder Teresas Staty är tillägnad vinnaren av Nobels fredspris och Skopjes matriark föddes som Gondza Bojadziu 1910. Statyn ligger på samma gata som Moder Teresa döptes på.
Stenbron Kamen Most
Det här är en imponerande bro som förbinder den gamla turkiska delen av staden med den moderna delen och som har blivit en symbol för Skopje. Bron byggdes i slutet av 1400-talet och är 214 meter lång och 6 meter bred.
Tvrdina Kale (fortet)
Tvrdina Kale är ett historiskt fort från 200 f.Kr. Det finns bara ett fåtal murar kvar sedan den enorma jordbävningen 1963, men det är väl värt ett besök.
S:t Panteleimons Kyrka
Högst upp på Mount Vodno i byn Nerezi, ligger detta 1100-talskloster med spektakulära freskomålningar av Lamentation of Christ. Freskomålningarna som finns här är en av de främsta turistattraktionerna i Skopje.
Bra att veta
Flygplats - Skopje Alexander the Great
Skopje Alexander den stores flygplats är Skopjes enda internationella flygplats och ligger 21 km öster om centrum i Petrovec. Tyvärr finns det ingen kollektivtrafik från flygplatsen till centrum. Detta innebär att du är i händerna på taxichaufförer eller bussen som enbart går mellan flygplatsen och centrum. Många hotell erbjuder en upphämtning från flygplatsen, ta reda på om det är möjligt att ordna detta genom ditt hotell. Om du tar en taxi, vara säker på att det är en taxi med en officiell skylt.
Kollektivtrafik
De två stora busstationerna i Skopje är New Intercity (Nova Avtobuska Stanica) och Kale. Stadsbussarna stannar på många olika platser i staden. Tidtabellen kan vara lite förvirrande så det är bäst att fråga på hotellet eller turistbyrån vilken buss du ska ta.
Taxi
När du väl har tagit dig från flygplatsen är Skopjes taxisystem utmärkt. Det är lätt att få tag i en taxi, och det är taxameterpriser som gäller.
Hyra Bil
Det finns flera biluthyrningsfirmor i Skopje, både på flygplatsen och i stadens centrum. Det är säkert att köra i Makedonien, så att hyra bil är ett bra alternativ om du planerar att åka på dagsutflykter utanför Skopje eller utforska andra delar av landet.
Post
Huvudpostkontor
Apotek
”Zegin” är makedonska för apotek. Dygnet runt-apotek
Telefon
Landskod: 389 Riktnummer: 02
Elektricitet
220 volt, 50 Hz AC
Boka hotell
Boka hotell

Här kan du enkelt boka din hotellvistelse genom vår samarbetspartner booking.com

Boka hyrbil

Boka hyrbilen smidigt och enkelt inför resan.