På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Turin

Dölj karta
Visa karta
  • Spela film
  • Spela film
  • Spela film
I Turin är maten god och drycken ännu bättre. Under arkaderna i centrum ligger otaliga vinbarer, storslagna kontinentala kaféer och överdådiga shoppinggator. Turin är känt för Fiat, Juventus och italiensk film - den här staden är en fascinerande metropol där framtiden skapas!
Avgångar till Turin från Landvetter

Just nu hittar vi inga avgångar. Det kan bero på att det inte finns några direktflyg till din destination just idag. Gå vidare till tidtabellen för att hitta förslag på bästa resväg.

Ovan visas bara direktflyg.
För fullständig tidtabell, klicka här
Se & göra
Turin har många kulturella hot spots som konstgallerier, operahus, teatrar och museer. Detta beror på stadens levande historia som fortfarande färgar gatorna och atmosfären.
Filmmuséet - Museo Nazionale Del Cinema
Italiensk film föddes i Turin och här ligger också landets spännande filmmuseum, inuti Mole Antonelliana, i en hög tegelbyggnad med magnifik utsikt. Museet har också ett mycket bra café.
Basilica Di Superga
Detta är en kyrka från 1700-talet med påvegravar. På plats finns ett fotbollsmuseum till minne av ett flygplan som kraschade med spelare från AC Turin. Utsikten härifrån är helt fantastisk. För att komma hit kan du välja mellan buss, bergbana och vandringsled för att ta sig upp dit.
Palazzo Reale
Palazzo Reale är ett kungligt slott från 1646-1861 med praktfulla föremål från barock- och rokokoperioden. Bredvid palatset ligger en vacker och fridfull trädgård.
Parco del Valentino
Parco del Valentino är en berömd, allmän park som täcker en yta på 421 000 m², och ligger sida vid sida av floden Po. Färgglada rabatter och en liten bäck med vackra träbroar skapar en lugn oas mitt i den livliga staden.
Gatumarknader Porta Palazzo och Balon
Gillar du ett riktigt fynd får du möjligheten att fylla på förrådet med grönsaker, frukt och matvaror på Porta Palazzo och Balon. Dessa marknader är en fest för alla dina sinnen!
Köket i Piemonte
Köket i Piemonte är sagt att vara smakrikare än det franska köket. Nötkött, vit tryffel, ostar i alla former, kastanjehonung, choklad, rödbetssenap och hasselnötter hör till specialiteterna. Utmärkta rödviner i form av Barolo, Barbaresco, Barbera och Dolcetto produceras i regionen, särskilt i distriktet Langhe. Rekommenderade utflykter går söderut mot Alba, Barolo och Bra där 'Slow Foods' högkvarter ligger. I Piemonte uppfanns även aperitifer som Vermouth, Carpano och Martini – vilket även är en liten ort. Det finns mycket att upptäcka matmässigt i landskapet med de gröna kullarna.
Juventus stadium och museum
Detta är ett måste se för alla fotbollsfans. Du kan välja mellan ett besök på arenan eller museet, eller varför inte båda? Biljetter kan köpas på Juventus biljettkontor.
Egyptiska Museet i Turin
Enbart tillägnad egyptisk konst är detta museum mycket likt det i Kairo. Kollektionen är ett resultat av många upptäckter, inklusive dem från utgrävningarna i Egypten mellan åren 1900 och 1935.
Bra att veta
Flygplats
Sandro Pertini International Airport ligger i Torino Caselle cirka 15 kilometer från stadens centrum. Järnvägsstationen ligger bara några meter från flygplatsen. Tåget till "GTT Dora järnvägsstation" tar cirka 19 minuter och avgår från ca 05.00-23.00 till flygplatsen, och från cirka 05.00-21.45 från flygplatsen. Tågen avgår var trettionde minut. En biljett kostar €3,70 eller €6,80 för en endagarsbiljett. +39 011 2165 352 www.gtt.to.it Bussar till centrum, järnvägsstationerna Porta Nuova och Porta Susa, avgår nära ankomsthallen och resan tar cirka 45-50 minuter. Bussarna kör från 05.15-23.00 till flygplatsen och från 06.10 till midnatt till staden från flygplatsen. Priset för en enkelbiljett är €6.50 (+€0.50 ombord). Med 'Turin+Piemonte Card' är biljettpriset €5. +39 011 3000 611 www.sadem.it Bussförbindelserna till Susa och Chisone, med flera stopp på vägen, kör varje lördag och söndag. En enkelbiljett kostar €34. +39 012 169 31 www.cavourese.it Taxi kostar cirka €30-€50 till Turins centrum och resan tar cirka 30 minuter. Akta dig för köer under rusningstrafik. Pronto Taxi +39 011 57 37 Radio Taxi +39 011 57 30
Kollektivtrafik
Det är GTT som hanterar kollektivtrafiken i Turin. Nätverk består av åtta charmiga spårvagnslinjer, två järnvägslinjer, en tunnelbanelinje och omkring 100 busslinjer som även täcker förorterna och städerna i närheten. GTT har också ett antal turisttjänster som den historiska spårvagnen, båtarna på floden Po och Sightseeeingbussar. En vanlig enkelbiljett kostar €1,50 och en vanlig som inkluderar förorterna kostar €1,70. Du kan också köpa olika dagsbiljetter samt flerdagarsbiljetter som varierar från €3-€10. Biljettpriserna för turisttjänsterna varierar. Du kan köpa biljetter från automater eller kiosker, tobaksaffärer och barer.
Taxi
De två största taxibolagen är Pronto Taxi och Radio Taxi. Du känner igen taxibilarna på sin vita eller gula färg. Passagerare bör se till att mätaren är påslagen. Radio Taxi +39 011 57 30 www.radiotaxi.torino.it Pronto Taxi +39 011 57 37 www.prontotaxi5737.it
Post
Det finns många postkontor runtom i staden. Huvudpostkontor:
Post
Apotek
Du kan hitta många apotek, farmacias, runtom i staden. Leta efter apotek så som Pharmaclick Punto Salute eller Farmacia Monginevro. Farmacia Monginevro:
Telefon
Landskod: +39 Riktnummer: 011
Elektricitet
220 volt. Italienska kontakter har tre piggar.
Boka hotell
Boka hotell

Här kan du enkelt boka din hotellvistelse genom vår samarbetspartner booking.com

Boka hyrbil

Boka hyrbilen smidigt och enkelt inför resan.