På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Upptäck Düsseldorf

 • Spela film
 • Spela film
 • Spela film
 • Spela film
 • Spela film
 • Spela film
 • Spela film
 • Spela film
 • Spela film
 • Spela film
 • Spela film

Visste du att Düsseldorf räknas som Tysklands bästa shoppingstad? I kombination med ett rikt kulturutbud, många spännande aktiviteter och vacker arkitektur får du det bästa som behövs för en riktigt bra citysemester i denna mysiga stad precis vid Rhenfloden.

För dig som helst av allt shoppar

Köningsallee, som också kort och gott kallas ”Kö”– räknas som Tysklands mest lyxiga gata. På en kilometer trängs mindre butiker med välkända varumärkens flagship stores och shoppinggallerior. Är du på jakt efter designerkläder från till exempel Armani, Bulgari, Gucci, Jil Sander och Prada är du på helt rätt ställe. Här ligger också flera hotell och restauranger.

Altstadt (Gamla stan) – vandra på de smala gränderna och upptäck det allra trendigaste modet.

Karlstadt – är du mer intresserad av konst? Då ska du bege dig till den historiska stadsdelen Karlstadt med sina antikhandlare, gallerier och konstbutiker.

Breidenbacher Hof hotel – ett hotell, som även har flera butiker, där du bland annat hittar Hugo Boss och Michael Kors. Och alldeles i närheten ligger hajpade Abercrombie & Fitch och legendariska Tiffany & Co.

Har du fortfarande inte fått nog av shopping? Ett sista tips är Düsseldorf Arcaden, 120 butiker som ligger i stadsdelen Bilk, där alla hittar något. Är du ute efter ett unikt plagg som ingen annan har måste du antingen besöka gatan Lorettostrasse eller supertrendiga området Flingern.

Events och kultur du inte ska missa

Alstadt är inte bara känt för shoppingen utan även för att kallas ”världens längsta bar”. Här ligger mer än 300 barer och restauranger för alla typer av plånböcker och intressen.

Muséer och platser värda en omväg:

 • Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen som visar konst från 1900-talet och 2000-talet
 • Deutsche Oper am Rhein/Duisburg – Operahuset, som ses som ett av Tysklands ledande
 • Kunsthalle Grabbeplatz – konsthall som främst visar modern konst
 • Tonhalle – ett tidigare planetarium som numera är konserthus med tonvikt på klassisk musik "under stjärnorna"

Utöver det finns flera gallerier och små teatrar. Och brinner du för film är Düsseldorfs filmmuseum något att uppleva.

Modern och cool arkitektur i Medienhafen

Passa också på att göra en avstickare till Medienhafen, där du får uppleva riktigt modern och storslagen arkitektur. Upptäck bland annat de lutande husen Gehry Buildings, som är ritade av amerikanske arkitekten Frank O. Gehry. Börjar du bli hungrig är det inga problem, här riktigt myllrar det av trendiga caféer och restauranger.

Rosenmontag - den årliga karnevalen

Varje år går Düsseldorfs karneval av stapeln, den så kallade Rosenmontag - Rosmåndag. Nästa karneval är 16 februari 2015 och gör dig redo för en 5 kilometer lång parad med 60-70 ekipage, som är fantasifullt dekorerade, en massa musik, sång och konfettiregn. Karnevalen går genom gatorna i Alstadt (Gamla stan).

Till sist…

Har du tänkt resa hit redan nu i november eller i december? Missa då inte Düsseldorfs förvandling till ett riktigt vinter- och jullandskap, där hela citykärnan pryds med upp till 200 små juldekorerade hus – stadens sätt att välkomna julen.

Boka resa

Flygbolaget German Wings har många avgångar till Düsseldorf från flygplatsen.

Hitta alla avgångar och boka din resa på German Wings webbplats (nytt fönster).

 

Länkar för att läsa mer

Tonhalle

Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen

Deutsche Oper am Rhein/Duisburg

Kunsthalle Grabbeplatz

Turistinformation Düsseldorf

Düsseldorf filmmuseum