Insiders guide to Landvetter

Varje dag är vi flera tusen personer som jobbar på flygplatsen. Här är vår historia och våra bästa tips till dig som ska ut och resa. 

Igor

Igor, Gruppchef säkerhetskontrollen

Antal år på Landvetter: 9 år.

Jag promenerar varje dag. Och reser så ofta jag kan. Om två veckor ska jag till Amsterdam. Jag har varit där säkert 20 gånger. Holland rekommenderas varmt.

Insidertips: Om du vill slippa rusningstid är ett tips att åka mellan kl. 12.00 och 15.00. Det bästa tipset är att plocka fram allt flytande innan du kommer fram till säkerhetskontrollen. 100 ml är gränsen för hur stor en behållare får vara. Alla flaskor ska läggas i en enliterspåse och så får du ta med dig så många flaskor som ryms i en försluten påse.

Michaela

Michaela, Airside-värd och Passenger Services

Antal år på Landvetter: 2,5 år.

Hänger mest i ishallen när jag är ledig. Så där som vissa är med fotboll är jag med konståkning, nördar ner mig och kollar på allt som sänds.

Insidertips: Ta fem minuter och läs på vad som gäller innan resan. Titta på flygbolagets hemsida, där står det vilka incheckningstider som gäller. Några av de vanliga frågorna jag får rör väskor och försenade plan. Det är också något som flygbolagen ansvarar för.

Angelica

Angelica, butikschef Dufry

Antal år på Landvetter: Snart 1 år, innan dess jobbade jag på Arlanda i tre år. Jag hade bara jobbat några månader när jag träffade ett amerikanskt par i kassan. De skulle flyga hem till San Fransisco och jag hade själv en resa bokad dit. Vi bytte mejl. Det slutade med att jag bodde hos dem och efter det ses vi varje år.

Insidertips: Om du ska byta flyg på Arlanda är det bra att ha koll på hur lång tid det tar mellan olika terminaler, eftersom Arlanda är rätt stort.

Om du flyger långt – kolla upp tullreglerna i förväg.

Kom gärna i god tid. Eftersom många reser på sommaren så kan det vara bra att ha lite extra tid på sig i säkerhetskontrollen. 

Christian

Christian, enhetschef Infrastruktur/Terminalspecifik utrustning BHS

Antal år på Landvetter: 3,5 år. Innan dess var jag fotbollstränare.

Jag jobbar med drivna och engagerade medarbetare och vi har hela tiden utveckling i fokus. När jag är ledig umgås jag med familjen och vår niomånanders bebis, grillar och åker ut med båten. I sommar kommer det nog bli en hel del fotbolls-VM.

Insidertips: Det finns en liten klisterremsa med streckkod på bagagetaggen som du sätter någonstans på väskan. Om taggen inte går att läsa av kan vi se vem väskan tillhör tack vare klisterlappen. Men glöm heller inte att skriva namn och telefonnummer på väskan.

Annica

Annika, Senior Duty Manager Front of House, Menzies Aviation

Antal år på Landvetter: 25 år. Jag träffade min man här.

Just nu är det yoga och skivstångsträning som gäller. Och så har vi en segelbåt som vi åker ut med ibland.

Insidertips: Märk din väska med namnlapp även på insidan. Ha tålamod och var uppmärksam eftersom det kan hända saker i sista minuten. Tänk också på att inte ha för stort handbagage. Kolla med ditt flygbolag vilka regler som gäller. Läs mer om bagage här.

Rolf

Rolf, busschaufför Flygbussarna

Antal år på Landvetter: 7 år.

Ett av mina stora intressen är att flyga radiostyrda flygplan. Och så bygger jag en båtmodell som aldrig blir klar. Jag har hållit på med den i 25 år.

Insidertips: Åker du i rusningstid, se till att ta med kö och förseningar i beräkningen. Sådant händer ju och då slipper du stressa. Stressa är inte bra för blodtrycket och är ingen vidare början på semestern.

Håll dig uppkopplad via app och webb så kan du enkelt följa din avgång.