Kom i god tid – hur ska du tänka?

Just nu har vi periodvis långa väntetider på flygplatsen och vi uppmanar resenärer att ”komma i god tid”. Vad menas med det och varför kan vi inte bara ange hur många timmar innan ditt flyg du bör vara på plats?

Vad ”god tid” betyder avgörs av flera faktorer. Vilket flygbolag du flyger med. Om du flyger med bagage eller ej. När på dygnet du flyger osv. Så hur ska du då tänka?

1. Börja med att kontrollera med ditt flygbolag när din incheckning öppnar och se till att vara på plats då. Även om du checkat in digitalt hemma behöver du checka in ditt bagage på plats. Här hittar du kontaktuppgifter till flygbolag.

2. Om du checkat in digitalt hemifrån, har fått ditt boardingcard och endast flyger med handbagage kan du gå direkt till säkerhetskontrollen. Säkerhetskontrollens öppettider ser du här nedan.
Observera att de väntetider vi anger för säkerhetskontrollen på webbar och i appen är realtidsinformation. Du kan alltså inte planera när du ska vara på plats utifrån detta då väntetiden som anges kan förändras snabbt.

Besök gärna den här sidan för fler konkreta tips på hur du kan förbereda dig innan och vad som är viktigt att tänka på när du kommer till flygplatsen.