På denna webbplats använder vi cookies
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra
{{importantAnnouncement.HeadLine}}
{{importantAnnouncements[0].HeadLine}}
{{importantAnnouncement.HeadLine}}
Uppdaterad: {{importantAnnouncement.LastUpdated}}

Nextjet öppnar ny linje mellan Göteborg och Umeå

2018-01-22, kl. 16:39

Den 12 mars börjar Nextjet trafikera en ny flyglinje mellan Göteborg Landvetter Airport och Umeå Airport med 32 turer per vecka. Linjen mellan Göteborg och Umeå kommer att knyta ihop två större städer som i dag endast nås genom mellanlandning.

Nextjet trafikerar sedan tidigare sträckorna Sundsvall–Göteborg och Luleå–Göteborg. Genom den nya linjen täcker Nextjet en större del av Sverige än något annat flygbolag med framför allt tonvikt på Norrland där direkttrafiken till Göteborg växer sig allt starkare.

Linjen Umeå–Göteborg kommer att trafikeras med en tur och retur morgon och kväll samt en tur mitt på dagen, måndag till fredag, samt en tur och retur på söndagar. Restiden blir 1 timme och 25 minuter och planet är ett jetflygplan med plats för 50 passagerare.

– Vi är glada att Nextjet utökar med en ny linje mellan Göteborg och Umeå, då det finns behov av utökad trafik städerna emellan. Den nya direktlinjen underlättar för både affärsresenärer och studenter och andra som på ett smidigare sätt nu kan besöka släkt och vänner, säger Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport.