På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Resultat i grannundersökning 2014

Den årliga grannundersökningen gjordes under våren 2014. Det var fjärde året i rad som cirka 450 hushåll runt flygplatsen fick svara på enkätfrågor kring flygplatsens roll, information och miljöarbete bland annat.

I årets resultat framgår bland annat att 83 procent av flygplatsens grannar har en positiv eller mycket positiv inställning till flygplatsen. 97 procent anser att flygplatsen är viktig för regionen. 76 procent trivs bra eller mycket bra som granne till flygplatsen.

31 procent av respondenterna anser att flygplatsen är bra på att informera om vad som händer. Ungefär lika många tycker att vi inte är det.

De områden som flygplatsen bör prioritera i sitt miljöarbete är enligt respondenterna: 1. Minska koldioxidutsläpp 2. Minska buller 3. Minska utsläpp till vatten.

– Det är viktigt för oss att veta vad våra grannar tycker om oss och vi ska fortsätta att försöka bli bättre på de områden där vi inte lyckas nå fram. Vi fortsätter att försöka stärka vår kommunikation bland annat, säger Maria Gelin, miljöchef på Landvetter flygplats.

Fakta grannundersökning:

  • Enkätundersökningen till boende i flygplatsens närhet genomfördes under våren 2011, 2012, 2013 och  2014. 
  • Respondenterna bor i kommunerna Härryda, Hällingsjö, Kungsbacka, Lindome och Lerum.
  • Undersökningen utförs av företaget Markör Marknad & Kommunikation AB på uppdrag av Swedavia Göteborg Landvetter Airport.

Läs hela grannundersökningen - pdf, 815 Kb (nytt fönster)