På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

79 procent nöjda resenärer

2013-05-07, kl. 11:18

Den senaste kundmätningen visar att 79 procent av Göteborg Landvetter Airports resenärer är nöjda.

Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör Göteborg Landvetter Airport– Det är fantastiska nyheter och vi ska alla vara väldigt stolta. Vårt gemensamma arbete med värdskap och bättre miljö i terminalen visar sig nu i fler nöjda resenärer, säger Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport.

72 flygplatser i Europa deltar i kvalitetsmätningen, ASQ, som genomförs med resenärer på samma sätt över alla flygplatser och där individuella resultat ges på 36 frågor.

Under det senaste året har stora investeringar gjorts för att höja standarden på flygplatsen och skapa en mer internationell atmosfär. Utrikes säkerhetskontroll har byggts om, 1 000 kvadratmeter shopping och restauranger har lagts till, och en satsning på konst, lärande-miljöer och inredning har gjort att resenärerna trivs bättre på flygplatsen.

Förbättringar på hårdvara är viktiga, men även ett stort fokus på mjukare värden såsom värdskap och service har gett högre resultat på frågor som handlar om bemötande.

– Nu måste vi hålla i vårt fina resultat och bli ännu bättre. Bagagehanteringen är till exempel ett område där vi måste snäppa upp oss och tillsammans förbättra, säger Charlotte Ljunggren.