På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Fler flyg till Luleå från Landvetter

Vy över Luleå. Foto: Joakim Hoggren
2015-02-11, kl. 09:00

I april ökar SAS antalet avgångar mellan Göteborg Landvetter Airport och Luleå Airport till fem i veckan. Satsningen är ett svar på den stora efterfrågan på resor mellan de två regionerna.

– Utökningen av SAS-linjen till Luleå är väldigt glädjande och efterlängtad!  Vi vet att tillgängligheten mellan våra regioner är av stor vikt för näringslivet på bägge orter. Därför har Luleå-linjen också stått högt på vår önskelista, säger Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport.

SAS startade flygningar, med en avgång i veckan, mellan Landvetter och Luleå i december 2014. Utökningen av tidtabellen till fem avgångar per vecka börjar gälla från 8 april. Avgångsdagar blir måndag, onsdag, torsdag, fredag och söndag.

– Norrland kommer närmare Göteborg och många i näringslivet har efterfrågat denna direktförbindelse. Det kommer utveckla Göteborg som mötes- och evenemangsstad när det går lättare att ta sig hit, säger Lennart Johansson tf vice vd Göteborg & Co.

Under året startar SAS även nya flyglinjer till Bergen (mars), Dublin (april) och Alanya (juli).

Linjen GOT-LLA kommer att trafikeras med flygplanstypen Boeing 737.

Avgångstider Göteborg–Luleå
Måndag: 06.15
Onsdag: 17.30
Torsdag: 18.15
Fredag: 17.45
Söndag: 18.30

Avgångstider Luleå–Göteborg
Måndag: 06.10
Onsdag: 15.15
Torsdag: 20.20
Fredag: 17.55
Söndag: 20.35