På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Fler resenärer ger stora möjligheter

2012-04-04, kl. 13:04

Över 1,1 miljoner resenärer har rest från eller ankommit till Göteborg Landvetter Airport under det första kvartalet 2012. Jämfört med motsvarande period föregående år är det framförallt inrikes resenärer som ökat. Samtidigt ökar charterresandet alltmer vid flygplatsen och antalet resenärer till Turkiet har vuxit med det dubbla senaste året.

foto - plan
Antalet resenärer vid Göteborg Landvetter Airport fortsätter att bli fler. Under det första kvartalet reste över 1,1 miljoner resenärer från eller till flygplatsen, vilket motsvarar en ökning med 9 procent jämfört med rekordåret 2011. Inrikes resenärer ökar med 13 procent och utrikes resenärer med 7 procent.

- Parallellt med flygplatsens oomtvistliga betydelse för regionens invånare skapar de ökade resenärsvolymerna ett gott underlag för ytterligare kommersiella satsningar och utbyggd service på Göteborg Landvetter, säger Olle Sundin flygplatsdirektör Göteborg Landvetter Airport.

Charterresenärer utgör idag nästan en fjärdedel av samtliga utrikes resenär vid Göteborg Landvetter. Den positiva utvecklingen inom resandet drivs av ett stort utbud och hög efterfrågan på solresor under vinterhalvåret. Kanarieöarna dominerar utbudet men även Sharjah, Phuket och Hurghada är populära destinationer från flygplatsen. Dessutom har antalet resenärer till Turkiet i det närmaste fördubblats jämfört med 2011, till följd av ett ökat utbud.

Även utvecklingen under den senaste månaden har varit positiv. Antalet resenärer har vuxit med 7 procent, inrikes resenärer med 6 procent och utrikes resenärer med 7 procent. Både i ett svenskt och europeiskt perspektiv har Göteborg Landvetter just nu en mycket hög resenärstillväxt.

Fakta om resenärsutvecklingen 2012, första kvartalet 
Resenärer totalt, linjefart och charter + 9 procent
Utrikes resenärer  + 7 procent
Inrikes resenärer   + 13 procent

Utveckling populära resmål
München          + 23 procent
Bryssel            + 18 procent
Köpenhamn      + 12 procent
Zürich              + 9 procent  
Amsterdam      + 7 procent