På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Flygbussarna inför "chip and go"

2013-01-02, kl. 13:32

Som första bolag i branschen inför Flygbussarna korthanteringstekniken ”chip and go” för att ombordstigningen ska gå enklare och snabbare för resenärerna. Tekniken innebär att resenärerna inte behöver slå sin pinkod för belopp under 200 kronor.

– Vi är det första bussföretag som nu inför en snabbare betalningslösning för de resenärer som väljer att betala ombord. En smidig ombordstigning är viktig för att resan ska upplevas som enkel, säger Eva Tiséus, marknadschef på Flygbussarna i ett pressmeddelande.

För betalkort som är avsedda för extra säkra verifikationer kommer emellertid pinkod att krävas. Implementering av chip and go funktionen är redan i full gång och senast den sista januari 2013 kommer samtliga Flygbussar att kunna erbjuda chip and go.

För att effektivisera ombordstigningen installerar Flygbussarna också nya biljettautomater vid flera hållplatser*. Automaterna är solcellsdrivna och utgör en viktig del i Flygbussarnas arbete för att bidra till en bättre miljö.

* I Göteborg kommer den nya biljettautomaten att finnas vid Korsvägen.

Läs hela pressmeddelandet från Flygbussarna