På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Flygplatsvigsel på West Pride

2014-05-28, kl. 13:11

Det är kärlek i luften under West Pride. I år mer än vanligt kanske – Göteborg Landvetter Airport och Swedavia erbjuder drop in-vigslar under festivalen.

Under West Pride, som startar idag den 28 maj, erbjuds resenärer sminkning på Göteborg Landvetter Airport på temat From dull to drag. Flygplatsen är också värdar för drop in-vigsel i Regnbågsparken (Bältesspännarparken) på lördag mellan klockan 14 och 18.

– Vi vill vara ett föredöme inom hållbar utveckling och arbeta aktivt för alla människors lika rätt. Därför känns det självklart att vi har en aktiv del i West Pride. Eftersom vi viger cirka 150 par om året på Landvetter och möjligheten att ingå samkönade äktenskap finns på alla Swedavias flygplatser, är det jätteroligt att vi får den här möjligheten på West Pride i år, säger Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport.

Sedan 2012 medverkar Swedavia på pridefestivaler runt om i landet för att stödja kampen för alla människors lika rätt och värde, där stödet till hbt-personer är en mycket viktig del. Medverkan på West Pride är ett sätt att visa att Swedavia är en välkomnande arbetsgivare som är övertygad om att olikheter berikar och leder till goda affärer.