På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Förnyat klimatcertifikat för fjärde året i rad

2013-12-20, kl. 10:04

Nu har Göteborg Landvetter Airport fått förnyat kvitto på att flygplatsen driver ett klimatarbete i världsklass. Airport Carbon Accreditation, som mäter och graderar hur flygplatser arbetar med att minska klimatpåverkan, har förnyat Landvetters certifikat enligt högsta nivån för fjärde året i rad.

En ACA-certifiering på högsta nivån kräver bland annat genomförande av en rad praktiska förbättringsåtgärder och investeringar. För att klara av ett så omfattande arbete behövs ett stort engagemang och ett fungerande samarbete över hela flygplatsen.
– Två gånger varje år träffas alla aktörer på flygplatsen, då går vi igenom handlingsplaner och vilka miljökrav som finns på verksamheten, säger Maria Gelin, miljöchef på Göteborg Landvetter Airport. Detta är ett tufft certifikat att behålla över tid med tanke på att vi varje år måste minska utsläppen. Det gör vår gemensamma prestation desto större.

Några aktiviteter under året:
• Ökat andelen förnybart bränsle i dieseln till flygplatsens fordon
• Investerat i nya pelletspannor
• Energieffektiviseringsåtgärder, bl a bytt till LED-belysning