På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Första spadtaget för McDonald’s och OKQ8 vid Airport City

2013-06-20, kl. 09:44

Onsdagen den 19:e juni invigdes officiellt bygget av McDonald’s nya restaurang vid infarten till Landvetter flygplats. Restaurangen etableras i direkt anslutning till OKQ8, som etablerar sig på samma tomt. Spadtaget togs gemensamt av McDonald’s, OKQ8, Härryda kommun och Swedavia och etableringen är startskottet för det nya handelsområdet Airport City.

– Det är med glädje vi ser McDonald’s och OKQ8 etablera sig som första aktörer vid infarten till Airport City. Det saknas idag ett handelsområde för de som reser mellan Göteborg och Borås och vi tror att det kommer locka många i området, både bil- och flygresenärer, säger Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör på Swedavia.

– Vi är glada att officiellt kunna inviga bygget av restaurangen som beräknas stå färdig i slutet av oktober. Restaurangen har ett utmärkt läge längs med riksväg 40, huvudleden mellan Göteborg och Borås, och med närheten till Landvetter flygplats, säger Kjell-Arne Forsberg, etableringschef på McDonald’s.

Restaurangen kommer vara cirka 400 kvadratmeter och vara utrustad med en tvåfilig McDrive. Restaurangen beräknas ge cirka 55 nya arbetstillfällen. Bredvid restaurangen bygger OKQ8 en ny bensinstation som kommer att öppna i vinter.