På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Göteborg Landvetter Airport behåller högsta nivå av miljöackreditering

2012-01-16, kl. 15:21

Göteborg Landvetter Airport har för andra året i rad ackrediterats med högsta nivån enligt europeisk standard för sitt arbete med att reducera utsläpp av koldioxid.

- Vi har fortsatt att arbeta med vår höga ambitionsnivå och det är väldigt roligt att vi behåller en framskjuten position bland Europas flygplatser vad gäller miljöarbetet, säger Maria Gelin, miljöchef på Göteborg Landvetter Airport.

Ackrediteringen, Airport Carbon Accreditation, är en europeisk standard för hur flygplatser hanterar sina koldioxidutsläpp och finns i fyra nivåer: 1. Kartläggning av utsläpp, 2. Minskning av utsläpp, 3. Optimering av utsläpp, 4. Klimatneutralt.

Att Göteborg Landvetter Airport återigen når den högsta nivån av ackrediteringen innebär att flygplatsen är helt klimatneutral avseende utsläpp från den egna verksamheten. Den högsta nivån av ackreditering är dessutom ett bevis på att Göteborg Landvetter Airport arbetar aktivt med övriga företag på flygplatsen för att minska även deras CO2-utsläpp.
- Detta är ett tufft certifikat att behålla över tid, med tanke på att vi varje år måste minska utsläppen. Det gör prestationen desto större, säger Maria Gelin.

Göteborg Landvetter Airport är den åttonde flygplatsen i Europa att nå den högsta nivån av ackreditering. I Sverige är tre andra flygplatser ackrediterade i nivå 4: Stockholm Arlanda Airport, Bromma Stockholm Airport och Umeå City Airport.
Bakom ackrediteringen står ACI Europe som är en sammanslutning av 440 flygplatser i Europa.

För mer information: http://www.airportcarbonaccreditation.org/