På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Göteborgs Symfoniker intar flygplatsen

2013-12-03, kl. 18:48

Med devisen Wherever the Music Takes You inleder Göteborgs Symfoniker nu ett unikt samarbete med Göteborg Landvetter Airport och installerar specialdesignade stolar där resenärerna kan koppla av med klassisk musik före flygresan.

I stolarna kan resenärerna genom web-tjänsten GSOplay helt gratis se och höra konserter från Göteborgs Konserthus med Sveriges Nationalorkester.

Den 11 december premiärvisas stolarna på Landvetter. De kommer att vara placerade i både utrikes och inrikes avgångshallar. Dessa komfortabla stolar är specialdesignade med bildskärmar och ljudanläggning. Här kan man välja bland GSOplays senaste konsertutbud.

- Med samarbetet får vi möjlighet att nå ut med vår kostnadsfria webtjänst, både nationellt och internationellt. Det är ytterligare ett steg i Göteborgs Symfonikers resa mot den absoluta världstoppen. Vårt mål är att 2020 vara en av världens tio främsta orkestrar, säger Helena Wessman, VD och konstnärlig chef för Göteborgs Symfoniker.

- Vi jobbar på olika sätt för att förhöja upplevelsen för resenären på Göteborg Landvetter Airport, inte bara genom ett bra utbud av shopping, mat och dryck utan även genom andra berikande upplevelser. Konst, lärande miljöer, design och trivsel är en del av detta. Nu kan vi genom samarbetet med Göteborgs symfoniorkester även lägga till musik för att lyfta reseupplevelsen ytterligare, säger Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport.

Göteborgs symfoniker har lagt upp en film på youtube från när de överraskade resenärer på Landvetter den 11 december.
Se filmen här (nytt fönster)