På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Internationell videokonst visas på flygplatsen

2013-09-05, kl. 14:55

Samarbetet mellan Göteborg Landvetter Airport och Göteborgs Internationella Konstbiennal fortsätter. Två specialkomponerade videokonstverk ställs ut i flygplatsens utrikes avgångshall med anledning av biennalens invigning 6-8 september.
– Det här förhöjer upplevelsen på flygplatsen ytterligare för alla våra utrikesresenärer, säger flygplatsdirektör Charlotte Ljunggren.

Fyra stora skärmar i flygplatsens utrikes avgångshall visar specialkomponerade verk av den franska konstnärsduon Louis Hervé och Chloé Maillet samt av Peter Wächtler, konstnär från Tyskland.
Konstverken är en fortsättning på det samarbete mellan flygplatsen och konstbiennalen (GIBCA – Göteborg International Biennal for Contemporary Art) som inleddes i januari.  Då målade Carolina Falkholt på plats en 12 meter lång vägg, även det i utrikes avgångshall. Hervé/Maillet och Wächtlers verk visas på Landvetter med anledning av GIBCA:s vernissagedagar 6-8 september och kommer att visas två månader framöver.

– Carolinas fantastiska målning är ett otroligt uppskattat inslag i vår miljö och en av de mest delade bilderna från flygplatsen i sociala medier. Det har visat att konsten har en plats på flygplatsen och därför är vi jätteglada att tillsammans med GIBCA kunna presentera två nya verk, säger Charlotte Ljunggren.

– Verken som GIBCA visar på Landvetter är del av ett samarbete mellan Liverpool Biennial, Ljubljana Biennial of Graphic Art och Contour Biennial i Mechelen. Tanken är att utforska olika sociala rum som människor besöker för nöje, nödvändighet eller tvång. Konstnärerna reagerar på platsens betydelse och lägger till nya lager av både innehåll och form. Utställningen presenteras på platser runt om i Göteborg, där människor bor, arbetar och rör sig, säger Edi Muka, konstnärlig ledare för GIBCA.