På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Konsert mitt bland resenärerna

2013-12-12, kl. 11:23

Det var många förvånade och glada ansikten när ett 40-tal musiker ur Göteborgs Symfoniker dök upp från olika håll och spelade live i incheckningshallen. Den musikaliska överraskningen var invigningen på samarbetet mellan Göteborg Landvetter Airport och Sveriges nationalorkester.

Om man missade framträdandet av Richard Strauss verk ”Also Sprach Zarathustra” i incheckningshallen finns nu ändå möjligheten att njuta av klassisk musik framförd av Göteborgs Symfoniker på flygplatsen.

Genom samarbetet mellan flygplatsen och symfonikerna har fyra fåtöljer med musikanläggning installerats i utrikes och inrikes avgångshall där resenärerna med hjälp av en läsplatta själva kan välja en upptagning med symfonikerna. Tjänsten är gratis.

– Ett fantastiskt kul projekt och en rolig händelse på vår flygplats! Vi fortsätter att förhöja upplevelsen på vår flygplats genom att nu också ge musiken en plats. Att samtidigt få presentera vår nationalorkester för vår internationella publik är förstås extra roligt, säger Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör.