På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Ladda elbilen på flygplatsen

2012-12-06, kl. 14:41

Nu kan resenärer med elbil ladda på Göteborg Landvetter Airport. Idag invigdes två nya laddstolpar på flygplatsen av landshövding Lars Bäckström, flygplatsdirektör Charlotte Ljunggren och Göteborgs Lucia-trupp.

- Vi vill vara med och stärka marknaden för elbilar. Våra första laddstolpar gör förhoppningsvis detta genom att vara med och skapa en laddinfrastruktur, säger Maria Gelin, miljöchef på Göteborg Landvetter Airport.

Göteborg Landvetter Airports laddstolpar ingår i projektet ecoast som syftar till att snabba på utbyggnaden av laddinfrastrukturen i  Västra Götaland, med fokus på områdena kring E6 mellan Göteborg och Oslo. Projektet samordnas av Länsstyrelsen i Västra Götaland.

- Laddstolparna är en av många aktiviteter som pågår på Göteborg Landvetter Airport för att minska flygplatsens miljöpåverkan. Vi har en stark ambition att verka på flera fronter för miljön och att samarbeta med andra aktörer i miljöarbetet, säger Maria Gelin.

Laddstolparna, som vardera ger två elbilar möjlighet att ladda, är placerade i anslutning till parkering S1 (utanför inrikes ankomsthall) samt i parkeringshus P4. Den typ av laddning som erbjuds i de nya laddstolparna är en-fas, spänning 230 V, säkring upp till 16A. Laddeffekten är mellan 2,3–3,7 kW. Beräknad körsträcka efter en timmas laddning är cirka en till två mil.