På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Lättare att läsa på Swedavias webbplatser

2013-03-08, kl. 11:39

Den 8 mars lanseras ett utökat lässtöd till de besökare av Swedavias webbplatser som har nedsatt läsförmåga. Talande Webb är ett gratishjälpmedel som gör webben ”talande” – orden markeras visuellt samtidigt som de läses upp.

Alla besökare ska ha en bra tillgång till Swedavias digitala kanaler. Med Talande Webb kan ännu fler få ett utökat lässtöd; i mobilen, med surfplattan eller i datorn.

– De digitala kanalerna med sina hjälpmedel är bra för de som har funktionsnedsättning och därför är det viktigt att på ett så bra sätt som möjligt möta upp med de lösningar som finns idag. Vi ser en generell ökad användning av digitala kanaler och vill med detta säkerställa att så många som möjligt med lässvårigheter både kan förbereda sin resa och göra affärer med oss, säger Michael Persson Gripkow, marknadsdirektör på Swedavia.

Så går det till

Talande Webb Plus är ett gratishjälpmedel för personer med nedsatt läsförmåga och erbjuder fokus/nedtoning som lässtöd. Varje ord markeras visuellt samtidigt som det läses upp. Detta gör det lättare att följa med i texten, samtidigt som den läser upp, vilket underlättar navigering på webbplatserna. Talande Webb är gratis för alla användare, kräver ingen nedladdning och är enkel att sätta igång.

Talande Webb Plus fungerar på PC och Mac med Internet Explorer, Firefox, Safari och Chrome och i mobila enheter som iPhone, Android, iPad och andra surfplattor.