På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Nästa steg i flygplatsens omvandling

2012-10-17, kl. 10:04

En röd matta leder från nu från utrikes säkerhetskontroll in i det nya shoppingstråk vars andra del invigdes i går den 15 oktober. Espresso House, Pocket Shop, Press Stop och resten av tax free-butiken öppnade i det nya shoppingstråket.


Därmed är den nya utökade delen av utrikes avgångshall, som tidigare utgjordes av entresol-planet, helt öppnad.
- Det är en väldigt stolt man ni ser framför er, sa Roel Huinink, managing director på ASDC som utvecklar butiker och restauranger på flygplatsen, innan han och flygplatsdirektör Charlotte Ljunggren klippte bandet.  Charlotte passade på att tacka alla inblandade som bidragit till projektet så långt. Inte minst alla hantverkare som arbetat med bygget.

Första delen av shoppingsstråket invigdes i juli och Food Courten i juni. Tillsammans med den nyöppnade ytan har utrikes avgångshall fått 1000 nya kvadratmeter till shopping och mat.

Nästa steg i omvandlingen blir öppnandet av ny souvenir- och leksaksshop (mån 22 okt) och O’Learys restaurang/sportbar (tors 25 okt). Den röda mattan får ligga kvar för att fira även dessa öppningar.

I februari ska fyra nya etableringar i gate 18 stå klara och stor invigning av hela den nya utrikes avgångshallen ska gå av stapeln.