På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Ny konstvägg målas på Landvetter

2015-03-16, kl. 09:30

För tredje gången är det dags för ett nytt stort konstverk att växa fram mitt i passagerarflödet på Landvetter. I år är det konstnären Ekta som står för skapandet.

– Vi är stolta och glada över vårt samarbete med Röda Sten Konsthall som verkligen ger karaktär åt vår avgångshall och en upplevelse för våra resenärer. Det ska bli mycket spännande att se vad som växer fram på vår konstvägg i år, säger Charlotte Ljunggren.

Ekta, eller Daniel Götesson som han heter, är född 1978, utbildad på LCC i London och är sedan 2005 bosatt i Göteborg och verksam i hela Europa. Ekta har de senaste åren gjort en rad stora utsmyckningar i form muralmålningar i bland annat Sverige, Polen och England. Han sysslar i huvudsak med måleri men arbetar även med skulptur i material som betong och trä. De senaste åren har han haft flera separatutställningar och deltagit i grupputställningar på gallerier och institutioner i Sverige och flera länder i Europa.

– Som en av Västsveriges största platser för samtidskonst är vi väldigt glada över att samarbeta med Landvetter. Valet av årets konstnär föll på Ekta, som har ett intressant uttryckssätt och bland annat arbetar i gränslandet mellan graffiti och mer klassiskt muralmåleri. Verket på Landvetter ger resenärerna ett smakprov av den graffitikultur som finns i området runt Röda Sten Konsthall och som allt mer börjar ta plats i stadens offentliga rum. För den som vill se mer av Ekta kommer han under våren att göra en större väggmålning i konsthallens lounge, säger Sara Lorentzon producent på Röda Sten Konsthall.

Samarbetet mellan Göteborg Landvetter Airport och Röda Sten Konsthall inleddes 2013 när Carolina Falkholt målade sitt verk Flyktväg på en 11 meter lång vägg i samband med invigningen av flygplatsens nya avgångshall. I fjol var det konstnärerna Mimmi Andersson och Merete Lassen som uppförde sitt verk Force Majeure på konstväggen.

Göteborg Landvetter Airport har tre väggar i avgångshallen ägnade åt att ge resenären en upplevelse vid sidan om de kommersiella utbuden. De permanenta Hall of Plane och Bohuslän-väggen samt konstväggen som, i samarbete med Röda Sten Konsthall, byter motiv varje år.

Foto: Ralph Roelse