På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Swedavia med i finansiering av järnvägsplanering

2014-06-18, kl. 11:12

Trafikverket, GR, Swedavia och Borås Stad har nu en överenskommelse om utredning av ny järnväg mellan Västsveriges två största städer, Göteborg och Borås, som kommer att gå via flygplatsen.

Överenskommelsen innebär att Göteborgsregionenens kommunalförbund (GR), och Borås Stad satsar 40 miljoner kronor och att Trafikverket går in med motsvarande summa. GR kommunerna, Borås Stad, Bollebygd och Swedavia, står för medfinansieringen.

Sedan tidigare är planering och byggnation av sträckan förbi Landvetter flygplats, Mölnlycke-Bollebygd, med i nationell plan för transportsystemet 2014-2025 som regeringen fattade beslut om den 8 april i år.

I och med avtalet kan utredningarna om sträckorna Almedal-Mölnlycke och Bollebygd-Borås tidigareläggas.

-– Vi ser fram emot att kunna knyta ihop kollektivtrafiken på marken med den i luften och därmed öka den internationella tillgängligheten till vår växande region, säger Helena Wiberg, vice flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport.

Läs hela pressmeddelandet från Trafikverket