På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Fler flyglinjer ger över en miljard i vinst

Tio nya flyglinjer till Göteborg Landvetter Airport skulle ge direkta vinster på 1,3 miljarder för resenärer och för regionen. Det är en av slutsatserna i rapporten Take off Västsverige.

Fler flyglinjer ger över en miljard i vinst

Rapporten analyserar Göteborgsregionens internationella tillgänglighet och vad den har för betydelse för resenärer, näringsliv, universitet, kultur och släkt- och vänturism. Internationell tillgänglighet är ett mått på hur lätt och snabbt det går att ta sig till och från olika destinationer med flyg.

Här till höger finns länkar till både en kortare och en mer utförlig version av rapporten Take off Västsverige.

Take off Västsverige har utarbetats av Copenhagen Economics i samarbete med SEO Economic Research på uppdrag av Swedavia/Göteborg Landvetter Airport, Göteborg & Co, Svenska Mässan, Visit Sweden, Västsvenska Turistrådet, Göteborgs Hamn, Business Region Göteborg, Västsvenska Handelskammaren, Svensk handel, SBTA Väst, Resia, Liseberg, Göteborgsregionens kommunalförbund, Västra Götalandsregionen, Länsstyrelsen, Kulturförvaltningen i Göteborg, Göteborgs Universitet och Chalmers Tekniska Högskola.