På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

SAS och Malmö Aviation startar linjer till Umeå

Både SAS och Malmö Aviation satsar på Umeå.

SAS och Malmö Aviation startar linjer till Umeå

SAS

SAS investerar i Umeå och öppnar en ny direktlinje mellan Umeå och Göteborg. Detta tack vare en stigande efterfrågan och intresse från både privatresenärer och affärsresenärer.

8 november öppnar SAS en ny direktlinje mellan Umeå och Göteborg. Under förra vintern flög SAS den här linjen på söndagar och tack vare stort intresse kommer nu linjen tillbaka på fredagar och söndagar.

Med dessa förändringar kommer SAS att ha fyra flygningar i veckan mellan Umeå och Göteborg.

– Vi väljer att utöka helgtrafiken då det är något som våra frekventa resenärer på linjerna har efterfrågat, säger Anders Wahlström, försäljningschef på SAS i Sverige.

Tidtabell

Nya avgångar fredagar 
Umeå – Göteborg 15:45 – 17:10
Göteborg – Umeå 17:40 – 19:05      

Nya avgångar söndagar
Umeå – Göteborg 16:55-18:25
Göteborg – Umeå 18:45-20:10

SAS webbplats.

Malmö Aviation

Malmö Aviation fortsätter sin satsning i Göteborg och startar ny direktlinje till Umeå. Dessutom förändras bytesmöjligheterna på Bromma så att det blir enklare att resa från Göteborg och vidare ut till 12 destinationer i Sverige.

- En direktlinje till Umeå har stått högt upp på både vår och näringslivets önskelista. Det är en viktigt pusselbit för att attrahera fler mässor och kongresser till Göteborg, säger Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör.

På linjen Göteborg - Umeå, som startar vid årsskiftet, kommer Malmö Aviation att anpassa kapaciteten efter efterfrågan, vilket innebär att linjen kommer att flygas med flygplat med plats för 50 upp till 112 passagerare.

Linjen Göteborg - Umeå är nu bokningsbar i Malmö Aviations bokningskanaler.

Malmö Aviations webbplats.