Gå till innehåll

Direktlinje till Zürich från Landvetter i vår

2014-10-06, kl. 15:44

Flygbolaget Swiss öppnar direktlinje från Göteborg Landvetter Airport till Zürich från den 19 april 2015. Linjen får sex avgångar per vecka

.

En direktlinje till den schweiziska affärsmetropolen har stått på önskelistan länge, inte minst från det västsvenska näringslivet. Från i vår blir den verklighet.

- Zürich finns med på listan över de tio destinationer som skulle betyda mest och vara mest värdefull i reda pengar för regionen. Nu kan vi bocka av den från listan och det är vi från flygplatsen och alla andra i go:Connect-samarbetet väldigt glada för, säger Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör.

- Tillgänglighetsfrågan är helt avgörande för det internationella näringslivet! Därför är det ytterst glädjande att vi nu har fått en direktlinje till Zürich. Det är väldigt kul när vårt breda samarbete för att få till nya flyglinjer ger resultat, säger Patrik Andersson, VD på Business Region Göteborg.

Linjen Göteborg Landvetter – Zürich kommer inledningsvis att trafikeras med en kvällsavgång måndagar och onsdagar kl. 17.15. Från och med 20 maj byts tiden till 9.30 på förmiddagen dessa dagar. Tisdagar, torsdagar, fredagar och söndagar avgår flyget från Landvetter till Zürich kl. 20.10.

Från Zürich blir det avgång kl. 14.10 måndagar och onsdagar fram till maj då avgången byts till kl. 06.30. Övriga dagar tisdag, torsdag, fredag och söndag är avgången satt till 17.10 från Zürich.

Linjen kommer att trafikeras med ett flygplan av typen Avro RJ-100 och flygtiden beräknas till två timmar och en kvart.