På denna webbplats använder vi cookies
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra
{{importantAnnouncement.HeadLine}}
{{importantAnnouncements[0].HeadLine}}
{{importantAnnouncement.HeadLine}}
Uppdaterad: {{importantAnnouncement.LastUpdated}}
Destination:

Luleå

Luleå

Luleå är norra Sveriges hjärta med storstadens utbud och småstadens närhet. En riktig vinterstad med vita vidder och en somrig skärgårdsstad som toppar solligan år efter år. I Luleå kan du kombinera fascinerande naturupplevelser med kultur, shopping, nöje, bra boende och god service. Välkommen att upptäcka Luleå – The Luleå way!

Hitta resa

Luleå
Reseguiden logo
Sportstaden Luleå

För 40 år sedan var det säkerligen få som förknippade Luleå med elitidrott. I dag är det lika självklart för befolkningen här som stålindustrin eller skärgården. I Luleå lever och dör man med sina idrottslag – man pratar om den senaste matchen med kollegorna på jobbet, man träffas med vänner och familj på arrangemangen och följer noggrant allting som skrivs om favoritlagen i den intensiva mediabevakningen. Genom årtionden av hårt arbete har Luleå etablerat sig som en stad att räkna med när det kommer till sport. Gör som luleborna själva, gå på sportevenemang och upplev stämningen! 3 idrottare som Luleåborna är stolta over: 1. JARMO MYLLYS, ishockeyspelare Han är visserligen från Finland, men kanske den allra mest omtyckta idrottaren i Luleås historia. Målvakten som 1996 ledde Luleå Hockeys herrlag till lagets enda SM-guld hittills är omåttligt populär. Fråga bara någon på stan! 2. ANNA BARTHOLD, Luleå Basket Anna är lagkapten i Luleå Basket – stadens mest framgångsrika lag de senaste åren. Hon är en hänsynslös kämpe under korgarna och har ett smittande engagemang för Luleå Basket. En spelare som Luleåborna identifierar sig med. 3. SVEN-ÅKE LUNDBÄCK, längdskidåkning En av världens genom tiderna bästa längdskidåkare kommer faktiskt från Luleå och det är troligt att du kan få en glimt av honom om du tar dig ut till Ormbergets skidspår (leta efter en man i 65-årsåldern som åker RIKTIGT fort). Lundbäck är en legendar som bland annat har vunnit OS-guld, VM-guld, och Vasaloppet.

Adress
Coop Norrbotten Arena & Luleå Energi Arena
360 Trampoline Center

Välkommen till ett äventyr utöver det vanliga i vår 2200 kvm stora lokal mitt i Storhedens shoppingcenter. Vi erbjuder det absolut bästa och mest spännande en trampolinpark kan erbjuda. Förutom våra attraktioner har vi såväl kalasrum som företagsrum och en avdelning för fika och avkoppling. Trampolinparken riktar sig mot alla åldersgrupper och är en energikrävande underhållningsform för hela familjen, kollegorna, skolklassen, idrottslaget, nybörjaren, den avancerade och de tävlingsinriktade som vill ha en energiförbrännande underhållande aktivitet. Main Court: Med massvis med variation i form av långa och korta banor omgärdat av vinklade trampoliner, stort gemensamt utrymme, trickplattor och en av världens första halfpipes. Foampit: Hoppa ner i skumhav som är otroligt populärt. Dodgeball: Vi har två banor. En högintensiv tävlingsform, där vi ser fram emot att köra igång veckoturneringar, men även dagliga spontanmatcher. Dunka i basketbanorna! För den som vill sitta ner eller bara se på har vi ett fik där vi serverar dricka, kaffe, snacks och lättare mat.

Adress
Storhedsvägen 5, 973 45 Luleå

Cook’s Krog

Cook´s Krog ligger centralt beläget längs gågatan Storgatan. En restaurang med norrländska specialiteter på menyn. Dessutom har den en riktigt bra vinlista och kunnig personal.

Adress
Storgatan 17, Luleå

Bistro Norrland

Bistro Norrland serverar närproducerad och högkvalitativ mat i en mysig miljö.

Adress
Norra Strandgatan 3-7, Luleå
Lapland Heartwork

Välkommen till Luleås största konsthantverksbutik belägen i centrala Lulea. Här finner du mer än en present ☼ det finns ett "hjärta" i deras produkter. Kvalité, design, konstnärlighet och naturligtvis en norrbottnisk prägel är butikens röda tråd. Besök butiken och upptäck vad mycket vackert Norrbotten har att erbjuda. Butiken tar emot bokade grupper utöver butikens öppettider.

Adress
Smedjegatan 13, 972 33 Luleå
Shop In Lapland

Konst, sameslöjd och konsthantverk Shop In Lapland är butiken för dig som uppskattar exklusiv konst, genuint hantverk och litteratur från Norrbotten och Lappland.

Adress
Rutviksvägen 40, 954 33 Gammelstad

Luleå Flygplats

Flygplatsen i Luleå heter (Kallax) Luleå Airport och ligger cirka 15 minuter från centrum. Flygbuss till och från centrum finns tillgänglig vid de flesta avgångar/ankomster och kostar 30 kronor, enkel väg. 3 dagars Turistbusskort finns att köpa på flygplatsen och på Luleå Turistcenter för 120 kronor och används på alla Luleå lokaltrafiks busslinjer. Flygtaxi finns i ankomsthallen och delas med andra passagerare. På taxiparkeringen utanför ankomsthallen finns reguljär taxi som kostar cirka 250 kronor, enkel väg till centrum.

Adress
Luleå Flygplats

Kollektivtrafik

LLT, Luleå Lokaltrafik trafikerar Luleå stad dagligen. Länstrafiken i Norrbotten AB trafikerar byar och orter runt omkring Luleå dagligen. Du kan också ta tåget sträckan från Luleå, norrut via Boden och vidare till Kiruna och norska Narvik samt söderut via Älvsbyn och vidare till Umeå.