På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Mallorca

Dölj karta
Visa karta
  • Spela film
  • Spela film
  • Spela film
Mallorca har ömsat skinn – från charterö till njutningsö. Skatter från otaliga sekel har fått hipp design. Numera njuter vi här av kulturarvet från fenicier, stenslungare, nomadfolk, pirater, greker, romare, morer, venetianare, fransmän, spanjorer och alla andra som älskat den gröna ön. Här kan du bo i antika slott, bondgårdar och palats som rustats upp. Mallorca i dag är en plats där såväl lyxlirare som kulturdiggare och levnadskonstnärer stormtrivs.
Avgångar till Mallorca från Luleå

Just nu hittar vi inga avgångar. Det kan bero på att det inte finns några direktflyg till din destination just idag. Gå vidare till tidtabellen för att hitta förslag på bästa resväg.

Ovan visas bara direktflyg.
För fullständig tidtabell, klicka här
Se & göra
Mallorca har en otrolig natur och är ett riktigt paradis för de som bara vill slappa utan att spendera en förmögenhet. Besök det vackra La Seu katedralen, njut av det turkosa vattnet eller gå på vinprovning i Binissalem Wine Village.
Cuevas del Drach
Cuevas del Drach är en imponerande syn. Det är ett vackert grottsystem som ligger i en gammal fiskeby som heter Porto Cristo, ca 65 kilometer från Palma. Detta är en av de mest framstående turistattraktionerna på Mallorca. Grottsystemet är två kilometer långt och tusentals fantastiska stalagmiter och stalaktiter är utspridda över de tre kamrarna som kallas Cueva Negra, Cueva Blanca och Cueva Luis Salvator. En grupptur tar cirka en timma.
Palma
Fisknäten som ligger på tork vid kajkanten lyser intensivt medelhavsblå. Bakom näten skymtar börshuset La Lonja från 1388. Där lokalbefolkningen dricker kaffe i dag idkade Medelhavsområdet sin största handel under medeltiden. Romarna döpte staden redan år 123 före Kristus, och kallade den Palmeria. Morerna döpte hela ön till Medina Mayurka.
La Seu – Katedralen
Missa inte katedralen La Seu, påbörjad år 1231, med sin fantastiska Gaudí baldakin. Detta är världens enda katedral som vetter åt Mekka. Kung Jaume 1 använde en av den gamla moriska moskéns minareter som klocktorn för sitt bygge.
Casco Antiguo – Gamla Stan
I Gamla Stans gränder finns ekot av alla seklen kvar. Flanera i ett av Europas största områden med gammal bebyggelse. Se de uppsnofsade palatsen, besök designhotellen och barerna.
Formentor
Hisnande serpentinvägar och dramatiska klippstup. Här, i nordvästra Mallorca, är det vilt och vackert. Folk trängs på utsiktsplatserna längs vägen och fotograferar med gåshud på armarna.
Klostret i Valldemossa
Valldemossa omges av höga berg och djupa dalar, och är byn där öns två första ”kändisturister” – kompositören Frédéric Chopin och författarinnan George Sand – bodde år 1838. Alla munkceller ligger på rad, med egen utgång till trädgårdsterrassens blommande magnolior och otrolig utsikt över dalen.
Vinbyn Binissalem
Gör vinprovningar på José Louis Ferrer och de andra bodegorna. Mallorcas viner vinner allt fler priser. Under vinfesten i september är Binissalem ett enda långbord med vin och mat.
Sineu
I Mallorcas mitt ligger den äldsta byn av alla – Sineu – där kungen en gång bodde. Mitt på ön hade man chans att komma undan om ön blev erövrad av pirater. I över 1 000 år har bönderna kommit hit med sina kor, tjurar, oxar, hästar, får, hundar, åsnor, mulor, ankor, hönor och svanar till marknaden varje onsdag.
Bra att veta
Flygplats Palma de Mallorca
Palma de Mallorcas flygplats ligger 8 km från staden Palma. Buss nummer 1 går till och från Palmas flygplats från centrala Palma. Bussen avgår var 15 minut ungefär och en enkelbiljett kostar € 3. Om du hellre ta en taxi till din destination finns det bilar som väntar vid en skyltad taxistation utanför terminalen. En taxiresa till Palma tar 15 minuter och kostar ca €15.
Kollektivtrafik
Det finns flera olika typer av kollektivtrafik över ön. Du kan välja mellan buss, tunnelbana, tåg och offentliga cyklar. Bussarna på Mallorca är utmärkta. Beroende på hur mycket du planerar att resa, finns det ett urval av olika typer av biljetter och du kan köpa dem på Intermodal Station på Plaça d'Espanya i Palma eller i tobaksaffärer. Buss nummer 3 i Palma går hela vägen från ett industriområde via Palmas innerstad till stranden Illetas. Kollektivbussarna till Valldemossa och andra populära byar går från busstationen bakom Plaza España.
Taxi
Taxi är bra och billigt i Palma. Man kan ta sig till och från andra orter på ön för en ganska billig penning. Ett av de största bolagen på ön är Taxi PMI.
Post
Postkontoren är öppna 09.00-21.00 utom på lördagar då kontoren är öppna 09.00-14.00. Frimärken kanman även köpa i tobaksaffärer. Palmas huvudpostkontor ligger på:
Apotek
Apotek finns över hela ön och de är vanligt vis öppna mellan 09.00-14.00 och 17.00-20.00. Centralapoteket i Palma heter Plano och ligger på:
Tandläkare
Tandvård håller bra priser på Mallorca. Rekommenderad tandläkare i Palma finns på Plaza Mayor, 9, 1 c. Ring larmnumret 112 vid akutfall.
Telefon
Landsnummer +34 Riktnummer (Palma de Mallorca): 971
Elektricitet
220 V och ibland 225 V AC, 50Hz
Boka hotell
Boka hotell

Här kan du enkelt boka din hotellvistelse genom vår samarbetspartner booking.com