På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Split

Dölj karta
Visa karta
  • Spela film
  • Spela film
  • Spela film
Människorna i Split hävdar att deras stad är "den vackraste i hela världen och universum", och detta kommer de att försöka övertyga även dig om. Staden är full av liv och den vänliga lokalbefolkningen i Split välkommnar turister med öppna armar. Det är inte många städer i världen som kan erbjuda ett sådant rikt utbud av nöjen och utflykter i sin närmaste omgivning.
Avgångar till Split från Luleå

Just nu hittar vi inga avgångar. Det kan bero på att det inte finns några direktflyg till din destination just idag. Gå vidare till tidtabellen för att hitta förslag på bästa resväg.

Ovan visas bara direktflyg.
För fullständig tidtabell, klicka här
Se & göra
Split har en rik historia som du kommer att märka när du promenerar omkring på stadens gator. Du kommer att se antika och medeltida monument runt hela staden. Här hittar du historiska platser som katedralen S:t Domnius, Diocletianus palats och museer som Stadsmuseet och kroatiska sjöfartsmuseet där du kan lära dig mer om Splits historia. Split har också vackra stränder och är en utmärkt stad för sol och bad.
Diokletianus Palats
Palatset är stadens stolthet och omfattar många intressanta delar. Det byggdes av kejsaren Diokletianus 305 år efter Kristus. Huvudentrén till palatset från Riva går genom Bronsporten.
Katedralen S:t Domnius
Belägen innanför palatsets murar och rik på gammal historia. Det var härifrån relikerna av kejsaren försvann, efter att de förvarats där i 170 år. Byggdes runt 15 år före Kristus.
Narodni Trg (Folkets Torg)
Narodni Trg är stadens viktigaste torg sedan 1300-talet. På östra sidan står det romanska klocktornet och den norra sidan domineras av det gamla stadshuset som har gjorts om till ett folklivsmuseum.
Kroatiska Marinmuseet
Kroatiska marinmuseet ligger inne i Gripe fästning. Utställningarna visar hur det marina samhället tidigare hade ett stort inflytande i Adriatiska havet.
Arkeologiska Museet
Det Arkeologiska museet har omfattande samlingar av illyriska, grekiska och romerska föremål. Detta är ett utmärkt sätt att lära sig mer historian om Kroatien.
Galleri Ivan Mestrovic
Galleri Ivan Mestrovic är en nyklassicistisk byggnad som ursprungligen var avsedd som hem åt den kände artisten men som nu har en imponerade samling av hans konstverk. Från den permanenta utställningen kan du se vacker arkitektur, teckningar och skulpturer.
Stadsmuseum
Museet har stora samlingar som belyser Splits kulturella- och historiska arv vilket ger dig en bra översikt över stadens förflutna. Guidning kan ordnas i förväg om detta skulle vara intressant.
Bra att veta
Flygplats
Splits flygplats 20 km nordväst om Split Flygbussarna är anpassade till de reguljära flygningarna och kör passagerarna till sjösidan Riva i Split för runt 25 kn. Taxi från flygplatsen tar ungefär 35 minuter med bil.
Kollektivtrafik
Det enklaste sättet att förflytta sig i Split är till fots, särskilt i den gamla staden. Om du ska till utkanterna i Split kan du åka med stadsbussarna. De går mellan kl. 05 och till midnatt. Biljetter kan köpas på bussarna eller i tidningskioskerna.
Taxi
Airport Taxi Split +385 98 479 325 www.airport-taxi-split.com Auto Taxi Split +385 98 510 332 www.autotaxisplit-leut.hr Maxi Taxi Split +385 98 706 720 www.maxitaxisplit-viix.hr
Post
Postkontoren har öppet mån-lör från kl. 07.00 till 21.00.
Apotek
DOBRI Gunduliceva 52 +385 21 34074 LUCAC Pupaciceva 4 +385 21 533 188
Telefon
Landsnummer: +385 Riktnummer: 021
Elektricitet
Kroatien har 220w och uttagen är europeisk standard med två hål.
Boka hotell
Boka hotell

Här kan du enkelt boka din hotellvistelse genom vår samarbetspartner booking.com