Ny direktlinje mellan Luleå och London i december

2021-05-11, kl. 11:06

SAS etablerar ny flyglinje mellan London och Luleå. I december 2021 är det premiär för direktlinjen mellan Heathrow i London och Luleå Airport med avgångar fredagar och måndagar fram till mars.

London med Tower Bridge

Swedish Lapland Visitors Board och Luleå Airports långsiktiga arbete för etablering av en direktlinje mellan London och Luleå har burit frukt. Det är en flyglinje som passar både inresande européer som vill uppleva Sveriges arktiska destination och nordbor som vill upptäcka London. Dessutom får regionens många internationella affärsresenärer ett enklare och snabbare resande vintertid.

– Förbättrad tillgänglighet är en avgörande faktor för att besöksnäringen i den här delen av Sverige ska kunna fortsätta att utvecklas. Att vi lyckats attrahera flygbolag att satsa på en direktlinje är ett styrkebesked. Det säger något om potentialen kopplat till den internationella gästens efterfrågan på vår arktiska kultur och natur. Medarbetarnas fantastiska arbete med att bygga varumärket Swedish Lapland internationellt är en absolut framgångsfaktor som skapat förutsättningar för vårt prioriterade uppdrag att etablera direktflyg från Europa, säger Annika Fredriksson, tf vd Swedish Lapland Visitors Board.

- Vi är väldigt glada över att kunna erbjuda en linje med en attraktiv tidtabell som förbinder Luleå och övriga Norrland med London. Intresset för norra Skandinavien växer ständigt eftersom resenärerna letar efter nya och mer naturnära upplevelser. Flera researrangörer och resebyråer har visat intresse för den nya linjen. London är också den största europeiska marknaden för många företag i norra Sverige och den nya linjen kommer att bidra till tillväxt för regionens näringsliv, säger Theres Briger, försäljningschef på SAS.